Ένταση στα Ίμια - Σε απόσταση αναπνοής σκάφη της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής

Ένταση στα Ίμια - Σε απόσταση αναπνοής σκάφη της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής

Φωτογραφία από Hurriyet

Ένταση επικράτησε χθες το πρωί, Πέμπτη, στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια με την ελληνική και τουρκική ακτοφυλακή να πλησιάζουν πολύ κοντά η μία την άλλη, μόλις σε απόσταση 50 εκατοστών, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 10 Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Κάλυμνο και τη Λέρο και πλησίασαν τις βραχονησίδες Ίμια και μαζί κατέφτασε και η ελληνική ακτοφυλακή, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχάρακη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στις 11.30 ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο από τη Λερό, πέταξε για λίγο πάνω από τις βραχονησίδες και μετά απομακρύνθηκε.

Στις 12.00 ξεκίνησαν από το λιμάνι Τουργκούτ-ρέις της Τουρκίας δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού και απομάκρυναν πρώτα τους Έλληνες ψαράδες και έπειτα τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής από τα 'τουρκικά ύδατα'.

Η 'Χουριέτ' προβάλλει το θέμα με τίτλο: «Έλληνες ψαράδες στα Καρντάκ (Ίμια)»

Το 'CNN Turk' αντίστοιχα: «Επικίνδυνη προσέγγιση στα Καρντάκ (Ίμια)».

Διάψευση από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Σε διάψευση των σημερινών δημοσιευμάτων προχώρησε αργά το βράδυ το υπουργείο Ναυτιλίας σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ξένες ιστοσελίδες και αναπαράγονται από ελληνικά διαδικτυακά μέσα, περί δήθεν εμπλοκής στην περιοχή των Ιμίων με σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και περί απομάκρυνσης ελληνικών αλιευτικών σκαφών.

To Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συγκεκριμένη περιοχή με μεγάλη προσοχή με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.



Φωτογραφίες που δημοσίευσε η Hurriyet: