Δ. Βίτσας: Δεν με τρομάζουν οι λεονταρισμοί του Ερντογάν

Δ. Βίτσας: Δεν με τρομάζουν οι λεονταρισμοί του Ερντογάν

Στις συνεχόμενες προκλήσεις του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως δεν τον τρομάζουν λεονταρισμοί του Ερντογάν.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο κ. Βίτσας δήλωσε πως: «Στρατιωτικά δεν με τρομάζουν καθόλου οι λεονταρισμοί του Ερντογάν, γιατί ξέρουμε τις δυνάμεις μας. Όπως ξέρουμε και τις δυνάμεις της γείτονος και συμμάχου χώρας. Οι δηλώσεις αυτές όμως μας καλούν να είμαστε σε μια εγρήγορση».

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας  ανέφερε, επίσης, ότι πολιτικά η Τουρκία έχει εμπλοκές σε πολλά επίπεδα και έχει ανοιχτά πολλά ζητήματα. «Έχει μπλέξει στα ανατολικά της σύνορα, έχει μπλέξει με την πολιτική της στο Κυπριακό, έχει "κραδασμούς" στο βόρειο τμήμα της, αλλά και στις σχέσεις με την Ε.Ε. Υπάρχουν, δηλαδή, παρά πολλές εντάσεις. Αν το όλο ζητούμενό τους, έχει να κάνει με διαπραγμάτευσή τους με την Ε.Ε ή με τις υπερδυνάμεις, νομίζω ότι διπλωματικά ακολουθούν λανθασμένο δρόμο».

Αναφερόμενος στα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε την συζήτηση για ομαδικές απολύσεις, σε μία χώρα με ανεργία πάνω από 20%, όπως η Ελλάδα παράλογη.

«Εκεί, δηλαδή, που ψάχνεις για περισσότερες θέσεις εργασίας, συζητάς για περισσότερες θέσεις ανεργίας, θεωρώντας ότι αυτό ευνοεί την ανταγωνιστικότητα», είπε.

Τέλος, ερωτηθείς για την υποχρεωτική στράτευση στα 18, ο κ. Βίτσας δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρα ενάντια σε αυτό.