Ακάρ: H Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση

Ακάρ: H Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση

Την Ελλάδα κατηγόρησε άλλη μια φορά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ σημειώνοντας ότι προσπαθεί να ακυρώσει το τουρκολυβικό μνημόνιο. 

«Με τη Λιβύη έχουμε συμφωνίες και μνημόνια τα οποία έχουμε υπογράψει. Όπως η συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης και η άλλη συμφωνία για συνεργασία άμυνας και ασφάλειας. Κάποιες χώρες και κυρίως η Ελλάδα κάνουν προκλητικές ενέργειες, προς την κυβέρνηση της Λιβύης, εναντίον αυτών των συμφωνιών. Όμως στην επίσκεψη μας που κάναμε την περασμένη εβδομάδα συνομιλήσαμε με τους Λίβυους φίλους και αδελφούς μας, συμφωνήσαμε σε όλα και μας δήλωσαν πως δεν θα προκληθεί κάποιο πρόβλημα» δήλωσε ο κ. Ακάρ στην ομιλία του προς τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων.

Ο κ. Ακάρ. σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ,  υποστήριξε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να μην κάνει ενέργειες υπέρ του διαλόγου και ισχυρίστηκε πως «δυστυχώς οι Έλληνες γείτονες μας συνεχίζουν να αυξάνουν την ένταση, και νομίζουν πως θα έχουν κάποιο όφελος. Λάθος. Λάθος».

« Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πως έτσι δεν μπορεί να φτάσει κάπου. Eμείς όταν δίνουμε αγώνα στο βόρειο Ιράκ ή στη Συρία, από την άλλη συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Κύπρο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας, όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας» συμπλήρωσε ο Ακάρ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε για το Κυπριακό πως «αυτό που πρέπει να γίνει στην Κύπρο είναι να βρεθεί η φόρμουλα της ειρηνικής συνύπαρξης δυο κυρίαρχων ανεξάρτητων κρατών».