Ζαχάροβα προς Νορβηγία: Κάθε εχθρική ενέργεια θα ακολουθείται από έγκαιρη και επαρκή απάντηση

Ζαχάροβα προς Νορβηγία: Κάθε εχθρική ενέργεια θα ακολουθείται από έγκαιρη και επαρκή απάντηση

Απειλές κατά της Νορβηγίας εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, θεωρώντας την κίνησή της για αναβάθμιση του επιπέδου στρατιωτικού συναγερμού «κλιμάκωση της έντασης», κάνοντας παράλληλα λόγο για «έγκαιρη και επαρκή απάντηση σε κάθε εχθρική ενέργεια». 

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι η Ρωσία αντιλαμβάνεται τις στρατιωτικές προετοιμασίες της Νορβηγίας κοντά στα σύνορά της ως πορεία κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.

«Ξένες στρατιωτικές βάσεις εμφανίστηκαν πράγματι μόνιμα στη Νορβηγία. Η αντίστοιχη υποδομή έχει εκσυγχρονιστεί, αγοράζεται σύγχρονος εξοπλισμός και το Όσλο είναι πλέον μεταξύ των πιο ενεργών υποστηρικτών της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική», είπε.

«Θεωρούμε τέτοιου είδους εξελίξεις κοντά στα ρωσικά σύνορα ως σκόπιμη επιδίωξη του Όσλο για μια καταστροφική πορεία προς την κλιμάκωση της έντασης στην ευρωαρκτική περιοχή και την τελική καταστροφή των ρωσονορβηγικών σχέσεων».

Η Ζαχάροβα επέμεινε ότι αυτή δεν ήταν επιλογή της Μόσχας. «Η Ρωσία είναι πάντα ανοιχτή σε έναν ειλικρινή και με αμοιβαίο σεβασμό διάλογο, αλλά κάθε εχθρική ενέργεια θα ακολουθείται από έγκαιρη και επαρκή απάντηση» ανέφερε χαρακτηριστικά η αξιωματούχος.

Διαβάστε Περισσότερα