Τι είναι τελικά τα αντικείμενα που ίπτανται πάνω από τις ΗΠΑ;
AP
AP

Τι είναι τελικά τα αντικείμενα που ίπτανται πάνω από τις ΗΠΑ;

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αμερικανικοί μηχανισμοί ασφάλειας στον απόηχο της εμφάνισης αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων βόρεια των ΗΠΑ. Απαντώντας στη φημολογία που είχε αναπτυχθεί ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε ότι τα συγκεκριμένα ιπτάμενα αντικείμενα δεν συνδέονται με εξωγήινη δραστηριότητα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο αμερικανικά αεροπλάνα αρχικά κατέρριψαν ένα αντικείμενο που πετούσε ψηλά αέριο χώρο του Καναδά, μετά από συνεννόηση με την Οτάβα, κι έπειτα ένα μη επανδρωμένο σκάφος πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλάσκα. Η εμφάνιση των αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων βέβαια έπονται της αποστολής του κινεζικού μπαλονιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κινέζικο αερόστατο, το οποίο ακόμα αναζητείται στα θαλάσσια ύδατα των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει αλλάξει όλη την οπτική για την πτητική δραστηριότητα. Ο πολιτικός αντίκτυπος του είναι σημαντικός, καθώς αρκετοί, κυρίως ρεπουμπλικάνοι, το χρησιμοποίησαν για να δείξουν πόσο σημαντική είναι η απειλή που προέρχεται από το Πεκίνο.

Ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν επικρίθηκε ακόμα κι από δημοκρατικούς, επειδή αναφέρθηκε στην πιθανότητα τραυματισμό πολιτών η ζημιά στα κτίρια όταν αναμενόταν η κατάρριψη του από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στη χώρα. 

Η αναφορά του Αμερικανού προέδρου στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση στην χώρα, όπου απείλησε την Κίνα με διατήρηση μίας σκληρής στάσης απέναντι της, δείχνει ότι πλέον έχει γίνει πολιτικό ζήτημα στις Ηνωμένες πολιτείες. Κατά συνέπεια, η καχυποψία για οποιοδήποτε περιστατικό στον αέρα είναι μεγάλη. 

Ενδεχομένως η υστερία για τέτοια ιπτάμενα αντικείμενα να μην συγκέντρωναν τόση προσοχή, αν δεν είχε υπάρξει το περιστατικό για το κινέζικο μπαλόνι. Η πιθανότητα δηλαδή ότι όλα αυτά τα γεγονότα αποτελούν κομμάτια ενός παγκόσμιου παζλ κατασκοπευτικών δικτύων έχει θέσει την Αμερική σε κατάσταση συναγερμού. Βέβαια ακόμα δεν υπάρχουν ενδείξεις πως τα νέα ΑΤΙΑ, τα άγνωστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, προέρχονται ή έχουν κάποια σχέση με την Κίνα.

Ειδικότερα, στην περίπτωση του εναέριου σκάφος στην σκάφη, οι Αμερικάνοι πιλότοι μπόρεσαν να πλησιάσουν το αεροσκάφος πριν το καταρρίψουν, δίχως να αναφέρουν στοιχεία ή ενδείξεις για εξοπλισμό παρακολούθησης. 

Πέρα από την προέλευση, οι αμερικανικές αρχές δεν μπορούν ούτε τον τρόπο λειτουργίας, ούτε βασικά χαρακτηριστικά του ιπτάμενου αντικειμένου. Το ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών και το τμήμα αντικατασκοπείας των ΗΠΑ έχουν αναλάβει την εξιχνίαση του μυστηρίου δείχνει την κατεύθυνση της έρευνας, στο πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η υστερία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε Περισσότερα