Θ. Ευτυχίδης: Έχει μειωθεί το κύρος του Πούτιν
Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Ανταρσία Wagner

Θ. Ευτυχίδης: Έχει μειωθεί το κύρος του Πούτιν

«Φαίνεται πως όλα θα λήξουν σήμερα το βράδυ, έχει μειωθεί όμως το κύρος του Ρώσου προέδρου», τονίζει ο διεθνολόγος και οικονομολόγος, Θρασύβουλος Ευτυχίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, για τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Ρωσία.

«Έχει γίνει επαφή του προέδρου Λουκασένκο με τον Πριγκόζιν. Το διαβάζω και στα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έχω άμεση επαφή και όλα φαίνονται ότι σήμερα το βράδυ θα λήξουν και θα υπάρξει απόσυρση. Θα ηρεμήσει η κατάσταση. Βέβαια, από όλο αυτό, έχει μειωθεί το κύρος του Ρώσου προέδρου», είπε αρχικά.

«Απέδειξε ότι ουσιαστικά χρησιμοποιεί δυνάμεις που δεν ελέγχει. Βέβαια, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το Κίεβο, αλλά σήμερα είναι η μέρα της Ρωσίας, οπότε ουσιαστικά αποδείχθηκε ότι δυνάμεις, οι μισθοφόροι που έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον η Μόσχα, ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες», τόνισε.

Όσο για το αν θα μπορούν οι δύο άνδρες να συμβιώσουν, μετά από όλο αυτό, υπογράμμισε: «Φυσικά όχι. Δεν υπάρχει αυτή περίπτωση. Είναι πρακτικά αδύνατον. Εμένα μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση ότι ο Πούτιν έχει ανεχθεί το προηγούμενο διάστημα τον Πριγκόζιν να υβρίζει ουσιαστικά. Αλλά θα πω ότι ο Πριγκόζιν είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολλά πράγματα από μέσα και ίσως γι’ αυτό να μην του έδωσε την απάντηση που θα έπρεπε από την αρχή», επισήμανε.

«Σήμερα όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο, οπότε υποχρεωτικά θα πρέπει να φύγει από την Ρωσία. Αν θέλει να διαφυλάξει την ζωή του. Δεν ξέρω πόσοι θα τον ακολουθήσουν ή πόσοι θα είναι αυτοί που θα καταθέσουν τα όπλα και θα ενταχθούν στο ρωσικό στρατό», σχολίασε.

Διαβάστε επίσης:

Πριγκόζιν: Αναστρέφουμε τις φάλαγγές μας, επιστρέφουμε στα στρατόπεδα

Η ανταρσία του Πριγκόζιν και η επόμενη ημέρα στην Ρωσία

CNN: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τη διατήρηση της εξουσίας από τον Πούτιν