Σουδάν: Συμφωνία για μικτό συμβούλιο από στρατιωτικούς και πολίτες

Σουδάν: Συμφωνία για μικτό συμβούλιο από στρατιωτικούς και πολίτες

Οι ηγέτες του κινήματος διαδηλώσεων του Σουδάν και οι ηγέτες του σουδανικού στρατού συμφώνησαν χθες στο σχηματισμό ενός μικτού συμβουλίου, που θα αποτελείται τόσο από στρατιωτικούς όσο και από πολίτες, έπειτα από συνάντηση που διεξήχθη κατόπιν αιτήματος διαδηλωτών για μετάβαση σε πολιτική διακυβέρνηση, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των διαδηλωτών.

"Έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία σχετικά με τη συγκρότηση ενός μεικτού συμβουλίου με τη συμμετοχή πολιτών και στρατιωτικών", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχμέτ Αλ Ραμπία, ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες. "Διεξάγουμε τώρα διαβουλεύσεις για να καθορίσουμε το ποσοστό συμμετοχής πολιτών και στρατιωτικών στο συμβούλιο", πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την πρώτη συνεδρίαση μιας μικτής επιτροπής αντιπροσώπων του κινήματος διαμαρτυρίας και εκείνων του Μεταβατικού Στρατιωτικού Συμβουλίου που έχει καταλάβει την εξουσία μετά την εκδίωξη του τέως προέδρου Όμαρ αλ-Μπασίρ από την εξουσία.

Η σύσταση μεικτού συμβουλίου ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Οι διαδηλωτές συνεχίζουν να πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Άμυνας, αφότου ο Μπασίρ εκδιώχθηκε από τον στρατό στις 11 Απριλίου και διαδηλώνουν μαζικά τις τελευταίες ημέρες, ασκώντας πιέσεις για ταχεία μετάβαση σε πολιτική διακυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα