Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό: «Απώθησε» επίθεση μη επανδρωμένων σκαφών στη Σεβαστούπολη

Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό: «Απώθησε» επίθεση μη επανδρωμένων σκαφών στη Σεβαστούπολη

Η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία διοίκηση της Σεβαστούπολης δήλωσε την Τετάρτη ότι ανέστειλε τα δρομολόγια των πλοίων γύρω από την πόλη - λιμάνι, λίγο αφότου ο κυβερνήτης της πόλης δήλωσε την ουκρανική επίθεση από drone το οποίο αποκρούστηκε από την αεράμυνα.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό «απώθησε» σήμερα επίθεση με μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που έχει προσαρτηθεί από τη Μόσχα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης.

«Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας απώθησε επίθεση μη επανδρωμένου σκάφους επιφανείας εναντίον της Σεβαστούπολης», δήλωσε στο Telegram ο κυβερνήτης, που έχει διοριστεί από τη Ρωσία. «Επιχείρησαν να διεισδύσουν στον κόλπο μας, οι ναύτες μας τους έριξαν με ελαφρά όπλα. Η αντιαεροπορική άμυνα έδρασε επίσης», πρόσθεσε.

«Συνολικά καταστράφηκαν τρία αντικείμενα», πρόσθεσε ο ίδιος διαβεβαιώνοντας πως «η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο». Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξε κανένα θύμα και κανένα πολεμικό πλοίο δεν υπέστη ζημιές, όμως από τις εκρήξεις έσπασαν παράθυρα σε γειτονικές πολυκατοικίες.

Την Τρίτη, μια έκρηξη στο Dzhankoi, στο βόρειο τμήμα της Κριμαίας, αποδόθηκε από τοπικούς αξιωματούχους σε χτύπημα ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Η Σεβαστούπολη, μαζί με την υπόλοιπη χερσόνησο της Κριμαίας, προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, αλλά αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα της Ουκρανίας.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: 

Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό: «Απώθησε» επίθεση USV στο λιμάνι της Σεβαστούπολης