Ρώσος πρεσβευτής: Προειδοποιήσεις για κλιμάκωση του πολέμου αν η Βρετανία προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία
AP Photo/Ronald Zak
AP Photo/Ronald Zak

Ρώσος πρεσβευτής: Προειδοποιήσεις για κλιμάκωση του πολέμου αν η Βρετανία προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία

Για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία προειδοποίησε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Βρετανία, σε περίπτωση που το Λονδίνο και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι δεσμεύονται για περισσότερα όπλα, προκειμένου να βοηθήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μιλώντας στη Λόρα Κούενσμπεργκ του BBC, ο Αντρέι Κέλιν σημείωσε ότι οι ενέργειες των χωρών του NATO, «ιδιαίτερα» της Βρετανίας, δημιουργούν τον κίνδυνο να παραταθεί και να δοθεί μια «νέα διάσταση» στον πόλεμο.

Η Ρωσία έχει «τεράστιους πόρους», σημείωσε, και, παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος μαίνεται ήδη για πάνω από έναν χρόνο, η χώρα του δεν έχει ακόμη αρχίσει να «δρα πολύ σοβαρά», όπως είπε. «Η Ρωσία είναι 16 φορές μεγαλύτερη από την Ουκρανία. Έχουμε τεράστιους πόρους», πρόσθεσε ο Κέλιν.

Ωστόσο πρόσθεσε «αργά ή γρήγορα βεβαίως η κλιμάκωση αυτή μπορεί να λάβει μια νέα διάσταση, την οποία δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε. Μπορούμε να συνάψουμε ειρήνη αύριο», τόνισε.

Στην ερώτηση για τα ευρέως διαδεδομένα στοιχεία για εγκλήματα πολέμου από τη Ρωσία, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε ότι η Ουκρανία είναι αυτή που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και στη συνέχεια δήλωσε ότι ο ΟΗΕ δεν έχει τη δικαιοδοσία να ερευνά για εγκλήματα πολέμου.

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες από ρωσική επίθεση με drone τη νύχτα στο Κίεβο