Ρωσία: Έκρηξη σε πετρελαιαγωγό από επίθεση με drones
AP Photo/Mikhail Metzel
AP Photo/Mikhail Metzel

Ρωσία: Έκρηξη σε πετρελαιαγωγό από επίθεση με drones

Επίθεση με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) προκάλεσε έκρηξη στην περιφέρεια Πσκοφ της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, από την οποία υπέστη ζημιές κτίριο της διοίκησης ρωσικού πετρελαιαγωγού, αναφέρει το Σάββατο σε νεώτερη ανάρτησή του στο Telegram ο περιφερειάρχης Μιχαήλ Βεντέρνικοφ.

Δεν υπέδειξε την Ουκρανία ως υπαίτια, ωστόσο στο παρελθόν η Μόσχα έχει κατηγορήσει το Κίεβο για παρόμοια περιστατικά.

Το Κίεβο δεν έχει αναγνωρίσει δημοσίως εξαπόλυση επιθέσεων κατά στόχων εντός της Ρωσίας. Ωστόσο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στο Κίεβο έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς να χαιρετίζουν την είδηση για επιτυχείς επιθέσεις με drones στο ρωσικό έδαφος.

Προς το παρόν η Ουκρανία δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο σχετικά με την είδηση αυτή. Βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων «το κτίριο υπέστη ζημιές ως αποτέλεσμα επίθεσης από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη», σημείωσε ο περιφερειάρχης. Από την έκρηξη δεν υπάρχουν απώλειες και επιχειρησιακή ομάδα που θα καταλήξει στα τελικά πορίσματα εργάζεται στο σημείο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο χωριό Λιτβίνοβο, σε απόσταση κάτω των 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Ρωσίας με τη Λευκορωσία.