Ο Τραμπ θέλει υπό ομοσπονδιακό έλεγχο την Περιφέρεια της Ουάσινκγτον
Kevin Wolf/AP Content Services
Kevin Wolf/AP Content Services

Ο Τραμπ θέλει υπό ομοσπονδιακό έλεγχο την Περιφέρεια της Ουάσινκγτον

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τρίτη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μπορούσε να αναλάβει τον έλεγχο την Περιφέρεια της Ουάσιγκτον (D.C.), εάν η τοπική κυβέρνηση «δεν βάλει τάξη», με μια ανάρτηση στα social media όπου διαμαρτυρόταν για την εγκληματικότητα στην αμερικανική πρωτεύουσα.

«Ο νόμος στην Ουάσιγκτον πρέπει να αλλάξει ώστε να διώκονται αυτοί οι "ανήλικοι" ως ενήλικες και να φυλακίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας από την ηλικία των 14 ετών», ανέφερε ο Τραμπ στην ανάρτησή του.

«Αν η Ουάσιγκτον δεν βάλει τάξη, και γρήγορα, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να αναλάβουμε τον ομοσπονδιακό έλεγχο της πόλης», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η ονομαζόμενη ως District of Columbia είναι ομοσπονδιακή περιφέρεια (Federal District) αλλά δεν υπάγεται σε καμία από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Διοικητικά, υπάγεται απευθείας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, το οποίο έχει την εξουσία να νομοθετεί για αυτήν.

Έχει δικό της δημοτικό συμβούλιο και δήμαρχο, αλλά πολλές αποφάσεις (κυρίως οικονομικές και νομοθετικές) πρέπει να εγκρίνονται από το Κογκρέσο.