Νέο βίντεο στήριξης του Μπ. Ομπάμα στον Τζο Μπάιντεν

Νέο βίντεο στήριξης του Μπ. Ομπάμα στον Τζο Μπάιντεν

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει δείξει εμπράκτως τη στήριξή του στον πρώην αντιπρόεδρό του, Τζο Μπάιντεν, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Για μια ακόμα φορά μέσω Twitter, ο Ομπάμα ανέβασε ένα απόσπασμα βίντεο, στο οποίο συνομιλεί με τον υποψήφιο Μπάιντεν, ενώ βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο, αλλά σε απόσταση λόγω κορονοϊού.

«Θα μπορούσες να φανταστείς, όταν ήσουν πρόεδρος ότι απλά θα έλεγες: "Δεν είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι υπεύθυνος;"», λέει ο Τζο Μπάιντεν αναφερόμενος στη συμπεριφορά του Ντ. Τραμπ μπροστά στην πανδημία. «Δεν θα σκεφτόμασταν ποτέ να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις λέξεις όταν ήμασταν στην εξουσία», απαντάει ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τον Μάιο ο Ομπάμα σε μήνυμα που είχε στείλει κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης για τους πτυχιούχους του δικτύου πανεπιστημίων (HBCU) έκανε αναφορά στις επιπτώσεις της πανδημίας: "Πάνω απ' όλα, αυτή η πανδημία έκανε να καταρρεύσει η ιδέα ότι πολλοί από όσους είναι υπεύθυνοι γνωρίζουν τι κάνουν", είπε ο πρώην πρόεδρος. "Πολλοί εξ αυτών δεν επιδιώκουν καν να προσποιηθούν ότι είναι υπεύθυνοι", έλεγε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο Ομπάμα στα μέσα Ιουνίου έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην προεκλογική καμπάνια του Τζο Μπάιντεν, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 7 εκατ. δολάρια και καλώντας τους Δημοκρατικούς να μην «εφησυχάσουν» ενόψει των εκλογών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την εκστρατεία Μπάιντεν συγκεντρώθηκαν 7,6 εκατομμύρια δολάρια από 175.000 συνεισφέροντες της βάσης των Δημοκρατικών.