Δυτική Όχθη: Νεκρός Ισραηλινός 14χρονος που αγνοούνταν
Shutterstock
Shutterstock

Δυτική Όχθη: Νεκρός Ισραηλινός 14χρονος που αγνοούνταν

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εντοπίστηκε η σορός 14χρονου Ισραηλινού που αγνοείτο και πιθανότατα σκοτώθηκε σε επίθεση Παλαιστινίων την Παρασκευή. Οι αρχές χαρακτήρισαν τη δολοφονία του ως «τρομοκρατική επίθεση», ενώ το περιστατικό θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερη βία με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Από πλευράς του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι οι δράστες θα βρεθούν και κάλεσε τους Ισραηλινούς να μην εμποδίζουν τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις αναζητούσαν τον έφηβο κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής, οπότε και σημειώθηκε ένταση ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους.

Η Χαμάς που πολεμά τις ισραηλινές δυνάμεις, εξέδωσε το Σάββατο (13/4) ανακοίνωση με την οποία προέτρεπε τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη να πολεμήσουν εναντίον αυτού που χαρακτήρισε «πολιτοφυλακή εποίκων».

Η βία στη Δυτική Όχθη βρισκόταν ήδη σε έξαρση προτού ξεσπάσει ο πόλεμος στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου με την επίθεση τρομοκρατών της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ. Έκτοτε έχει αυξηθεί, με ενισχυμένες ισραηλινές επιδρομές και παλαιστινιακές επιθέσεις στους δρόμους.