Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: Θα ξαναεπιτεθούμε στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις, αν χρειαστεί
AP/Alex Brandon
AP/Alex Brandon

Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: Θα ξαναεπιτεθούμε στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις, αν χρειαστεί

Νέες απειλές κατά του Ιράν εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς μέσω ανάρτησής του στο Truth Social προειδοποίησε με νέες επιθέσεις κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Τεχεράνης «αν χρειαστεί».

«Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν: “οι ζημιές είναι πολύ σοβαρές, καταστράφηκαν”. Φυσικά και καταστράφηκαν, όπως έχω πει», έγραψε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι «θα το κάνουμε ξανά, αν χρειαστεί». 

Παράλληλα, κάλεσε εκ νέου το CNN να απολύσει δημοσιογράφο του και να απολογηθεί στον ίδιο, κατηγορώντας το δίκτυο ότι υποβάθμισε την επιτυχία των πιλότων των αμερικανικών βομβαρδιστικών, που «ΑΦΑΝΙΣΑΝ» τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Αραγτσί (Ιρανός ΥΠΕΞ): Δεν θα σταματήσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου

Η ανάρτηση του Τραμπ προέκυψε μετά από δηλώσεις του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, αναγνωρίζοντας παράλληλα πως οι πυρηνικές εγκαταστάσεις που επλήγησαν κατά τις πρόσφατες αμερικανικές και ισραηλινές επιθέσεις έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Το πρόγραμμα «έχει σταματήσει επειδή, ναι, οι ζημιές είναι σοβαρές και σημαντικές, Αλλά προφανώς δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τον εμπλουτισμό, πρόκειται για επίτευγμα των επιστημόνων μας. Και τώρα, πέραν όλων των άλλων, είναι ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας», είπε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Μπρετ Μπάιερ και ένα μικρό απόσπασμα δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα λίγες ώρες πριν από την προβολή της.