Ματβιένκο: Η απώλεια κερδών από το εμπάργκο θα αντισταθμιστεί από την αύξηση της τιμής των καυσίμων

Ματβιένκο: Η απώλεια κερδών από το εμπάργκο θα αντισταθμιστεί από την αύξηση της τιμής των καυσίμων

Η οικονομία της Ρωσίας δεν θα υποφέρει από τη μερική απαγόρευση του πετρελαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω των νέων αγορών και της αύξησης των τιμών των καυσίμων, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Μπορούμε εύκολα να ανακατευθύνουμε αυτό το πετρέλαιο, για το οποίο υπάρχει τεράστια ζήτηση, σε άλλες αγορές», είπε η Valentina Matviyenko στους δημοσιογράφους την Τετάρτη μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Μοζαμβίκης Filipe Nyusi, μετέδωσε το TASS.

«Η παγκόσμια αγορά έχει μόνο έναν ορισμένο όγκο παραγωγής, έναν ορισμένο όγκο πωλήσεων πετρελαίου. Κανείς δεν το παίρνει από το φεγγάρι».

Η Ματβιένκο πρόσθεσε ότι τα κέρδη που μπορεί να χάσει η Ρωσία από τη διακοπή της παροχής πετρελαίου στην Ευρώπη θα αντισταθμιστούν από την αύξηση της τιμής των καυσίμων, προσθέτοντας ότι «οι Ευρωπαίοι βλάπτουν τον εαυτό τους».

Τη Δευτέρα, η ΕΕ συμφώνησε σε μερική απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και συμφώνησε να απαγορεύσει το 90% των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους.