Μακρόν: Δεν αποκλείει δημοψηφίσματα για οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις

Μακρόν: Δεν αποκλείει δημοψηφίσματα για οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης του, ανέφερε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση θα του παρουσιάσει μία δέσμη μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιες από αυτές να τεθούν μέσα στους ερχόμενους μήνες, με δημοψήφισμα, υπό την κρίση του γαλλικού λαού.

Κατέστησε, ωστόσο, σαφές πως δεν προτίθεται να προκηρύξει δημοψηφίσματα για το συνταξιοδοτικό και το προσφυγικό, ενώ τάχθηκε υπέρ της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών της Γαλλίας.

Ο Μακρόν σημείωσε, επίσης, ότι λόγω της πανδημίας κορονοϊού αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της χώρας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι με αυτές τις κρατικές δαπάνες προστατεύτηκε η γαλλική παραγωγική ικανότητα και η απασχόληση.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων στη Γαλλία, επισημαίνοντας όμως ότι με το μέτρο αυτό δεν θα ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ο πρόεδρος Μακρόν τάχθηκε, επίσης, κατά της αύξησης της φορολόγησης των μεγάλων κληρονομιών, λέγοντας πως η φορολόγηση στη Γαλλία είναι ήδη υψηλή και ότι επιδίωξη του είναι η παροχή σε όλους τους Γάλλους της δυνατότητας να αυξάνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.