Λευκός Οίκος: Σάλος με την κοκαΐνη που βρέθηκε στη Δυτική Πτέρυγα
Shutterstock
Shutterstock

Λευκός Οίκος: Σάλος με την κοκαΐνη που βρέθηκε στη Δυτική Πτέρυγα

Αναστάτωση έχει προκληθεί στον Λευκό Οίκο μετά την αποκάλυψη ότι βρέθηκε κοκαΐνη στους χώρους του, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η έρευνα για να βρεθεί ποιος την έβαλε εκεί.

Η κοκαΐνη, που ανακαλύφθηκε στον Λευκό Οίκο την Κυριακή, βρέθηκε σε μια κρύπτη σε έναν χώρο εισόδου της Δυτικής Πτέρυγας, όπου οι επισκέπτες τοποθετούν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους και άλλα αντικείμενα πριν από τις ξεναγήσεις, δήλωσε την Τετάρτη μια πηγή που γνωρίζει το θέμα.

«Η Μυστική Υπηρεσία ερευνά το θέμα«, δήλωσε ο Λευκός Οίκος. «Ελέγχουν τα αρχεία καταγραφής των επισκεπτών και εξετάζουν τις κάμερες. Αυτά είναι τα επόμενα βήματα, η διασταύρωση», δήλωσε η πηγή.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρέιν Ζαν-Πιέρ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Το σημείο όπου ανακαλύφθηκε αυτό είναι μια πολυσύχναστη περιοχή όπου περνούν πολλοί επισκέπτες της Δυτικής Πτέρυγας».

Ερωτηθείσα αν κάποιος υποβλήθηκε σε έλεγχο ναρκωτικών στο πλαίσιο της έρευνας, απάντησε πως «θα προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια που είναι κατάλληλη και δικαιολογημένη, εν αναμονή του αποτελέσματος της Μυστικής Υπηρεσίας».

Η Δυτική Πτέρυγα είναι προσαρτημένη στην έπαυλη όπου ζουν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν.

Περιλαμβάνει το Οβάλ Γραφείο, την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου και χώρους εργασίας για το προεδρικό προσωπικό. Εκατοντάδες άνθρωποι περνούν από τη Δυτική Πτέρυγα σε τακτική βάση, συμπεριλαμβανομένου του πολιτικού προσωπικού, των καλεσμένων τους και των μελών του Τύπου.

Η Ζαν - Πιέρ δήλωσε ότι οι ξεναγήσεις στη Δυτική Πτέρυγα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.

Η ουσία βρέθηκε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας της Μυστικής Υπηρεσίας το βράδυ της Κυριακής. Εκπρόσωπος της δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια την Τετάρτη, ενώ η υπηρεσία δεν ανακοίνωσε πόση ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε.

Η ανακάλυψη οδήγησε σε σύντομο κλείσιμο του συγκροτήματος του Λευκού Οίκου την Κυριακή, ενώ ο Μπάιντεν και η οικογένειά του δεν βρίσκονταν τότε στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν δεν απάντησε στις ερωτήσεις σχετικά με την κοκαΐνη την Τετάρτη. «Ο πρόεδρος πιστεύει ότι είναι "απίστευτα σημαντικό" να φτάσουμε στην άκρη του νήματος», δήλωσε ο Ζαν-Πιερ.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης μπορούν να προσφέρουν ξεναγήσεις σε τμήματα της Δυτικής Πτέρυγας σε φίλους και μέλη της οικογένειας. Οι άνθρωποι που δεν είναι μέλη του προσωπικού πρέπει να αφήσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα στους αποθηκευτικούς θαλάμους πριν από την ξενάγηση.

«Ήταν σε μία από τις καμπίνες», είπε η πηγή σχετικά με την κοκαΐνη.

Ο Μπάιντεν και η οικογένειά του επέστρεψαν στον Λευκό Οίκο νωρίς την Τρίτη, αφού πέρασαν το εορταστικό Σαββατοκύριακο στο προεδρικό καταφύγιο στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ. Τα μέλη της οικογένειας που επισκέπτονται τους Μπάιντεν παραδοσιακά εισέρχονται και εξέρχονται από την Ανατολική Πτέρυγα, δήλωσε η πηγή.