Κορονοϊός: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων σε Πολωνία και Σλοβακία

Κορονοϊός: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων σε Πολωνία και Σλοβακία

Η Πολωνία ανακοίνωσε 1.552 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, με τον αριθμό τους να είναι πολύ κοντά στο υψηλό ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ επιβάλλει περιορισμούς σε μπαρ και εστιατόρια στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία.

Την περασμένη εβδομάδα η Πολωνία κατέγραφε πάνω από 1.000 νέα περιστατικά ανά ημέρα. Οι αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ημερήσια αύξηση ρεκόρ, με 1.587 νέα κρούσματα.

Η μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων καταγράφεται στη νοτιοανατολική Πολωνία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η Πολωνία προχώρησε σήμερα σε νέους περιορισμούς, ανακοινώνοντας ότι τα εστιατόρια και τα μπαρ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.00 το βράδυ στις χειρότερα πληγείσες περιοχές.

Από την αρχή της πανδημίας, η χώρα έχει καταγράψει 91.514 κρούσματα και 2.513 θανάτους. Η Πολωνία αρχικά κατάφερε με επιτυχία να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά οι περισσότεροι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί στις μετακινήσεις ήρθησαν τον Μάιο και ο αριθμός των κρουσμάτων άρχισε να αυξάνεται το καλοκαίρι καθώς ο κόσμος ταξίδευε για διακοπές ή πήγαινε σε γάμους. Τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία άνοιξαν και πάλι την 1η Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, η Σλοβακία ανακοίνωσε 567 νέα κρούσματα κορονοϊού, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων από την εμφάνιση της COVID-19 στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Sebastian Kahnert/dpa via AP