Κίνα: Ο πρωθυπουργός υπόσχεται ένα καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον
Shutterstock
Shutterstock

Κίνα: Ο πρωθυπουργός υπόσχεται ένα καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κίνα θα δραστηριοποιούνται σε ένα καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον, έχοντας μεγαλύτερο περιθώριο για την ανάπτυξη τους, δήλωσε χθες ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Τσιάνγκ.

Η κυβέρνηση θα επιταχύνει τις προσπάθειές της για την ενθάρρυνση ενός επιχειρηματικού περιβάλλοντος το οποίο, θα είναι προσανατολισμένο στην οικονομία της αγοράς, στην εφαρμογή της νομοθεσίας και στη διεθνοποίησή του, ενώ θα αντιμετωπίζει με ισοδύναμο τρόπο όλους τους τύπους των εταιριών και επιχειρήσεων.

Παράλληλα, το ίδιο επιχειρηματικό μοντέλο θα προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα των επιχειρήσεων, αλλά και τα συμφέροντα των επιχειρηματιών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία», δήλωσε ο Λι στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

«Θα δημιουργήσουμε ένα επίπεδο λειτουργίας για όλα τα είδη των επιχειρήσεων και θα υποστηρίξουμε ακόμη περισσότερο τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για την ανάπτυξη, αλλά και την επιχειρηματική τους επιτυχία» τόνισε ο Κινέζος πρωθυπουργός.

Με δεδομένο το μεγάλο μέγεθος της κινεζικής αγοράς, αλλά και την τεράστια ζήτηση προϊόντων, η Κίνα διαθέτει πολλούς νέους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας προσφέροντας νέα επίπεδα ανταγωνισμού, με μεγάλες ευκαιρίες για τους ιδιώτες επιχειρηματίες, εξήγησε ο Λι.

Διαβάστε επίσης:

Σι Τζινπίνγκ: Με έμφαση στην εθνική ασφάλεια η ομιλία του στο Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο