Καλίν: Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη για να απειλεί την Τουρκία

Καλίν: Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη για να απειλεί την Τουρκία

Συνεχίζει το τουρκικό κρεσέντο προκλητικότητας, με τον εκπρόσωπο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν, να αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία» γιατί όπως υποστήριξε «δεν έχει τέτοια δύναμη ή ικανότητα».

Μάλιστα αναφερθείς στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της Τουρκίας» υπογραμμίζοντας ότι «η Άγκυρα θα δώσει τις απαντήσεις σύμφωνα με το νόμο και σε όλους τους τομείς».

Υποστήριξε ακόμα ότι η Ελλάδα προσπαθεί να σύρει την Τουρκία σε μία αντιπαράθεση, κατηγορώντας την για απόπειρα δημιουργίας αντιτουρκικού κλίματος στη Δύση.

«Δεν θα επιτρέψουμε καμία δημιουργία απειλής από τα νησιά προς την Τουρκία. Αυτό το γνωρίζουν και οι Έλληνες καλά. Το ξέρουν καλά και οι Αμερικανοί» είπε ο Ιμπραήμ Καλίν, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα και πιθανότητα να κάνουν λάθος βήμα». 

Παράλληλα, ο ανακοίνωσε ότι η διαδικασία έγκρισης της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία, πηγαίνει καλά και μπορεί να ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Οκτώβριο του 2021 να αγοράσει 40 μαχητικά F-16 και σχεδόν 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τα υπάρχοντα πολεμικά αεροσκάφη της μετά την ακύρωση της εξαγοράς των F-35.