Ο Ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο πέντε ομήρων που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπός του, ο Ντάνιελ Χαγκάρι, διευκρινίζοντας ότι ενημέρωσε τις οικογένειες.
«Τις τελευταίες ημέρες, ο Ισραηλινός στρατός και η αστυνομία ενημέρωσαν τις οικογένειες των ομήρων Ελιγιαχού Μαργκαλίτ, Μάγια Γκόρεν, Ρόνεν Ένγκελ και Άριε Ζαλμάνοβιτς για τον θάνατό τους», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής, του Μεγάλου Ραβινάτου και του υπουργείου Θρησκευμάτων διαπίστωσαν τον θάνατό τους με βάση συμπεράσματα (έρευνας) και πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών», εξήγησε.
Επίσης, «κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης με τη Σιν Μπετ (την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας), βάσει συγκεκριμένων πληροφοριών, φέραμε πίσω τη σορό του ομήρου Οφίρ Τζαρφάτι για να ταφεί στο Ισραήλ», πρόσθεσε.
Από τους σχεδόν 240 ανθρώπους που απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της χωρίς προηγούμενο φονικής επίθεσής της στο νότιο Ισραήλ και μεταφέρθηκαν στη Γάζα, 137 εξακολουθούν να κρατούνται εκεί, ανακοίνωσαν νωρίτερα οι Iσραηλινές αρχές.
Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν και πάλι την Παρασκευή το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από μια εβδομάδα ανθρωπιστικής εκεχειρίας.