Το Ισραήλ ανακοίνωσε την είσοδο σήμερα στη Γάζα 100 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ, έπειτα από περισσότερους από δυόμισι μήνες που εισήλθε για τελευταία φορά ανθρωπιστική βοήθεια στον κατεστραμμένο από τον πόλεμο παλαιστινιακό θύλακα.
"Εκατό φορτηγά που ανήκουν στον ΟΗΕ και στη διεθνή κοινότητα, τα οποία μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια -- συγκεκριμένα αλεύρι, βρεφικές τροφές και ιατρικό εξοπλισμό -- εισήλθαν σήμερα (Τετάρτη) στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του σημείου διέλευσης Κερέμ Σαλόμ", δηλώνει σε ανακοίνωση ο Cogat, ο οργανισμός του υπουργείου Άμυνας που εποπτεύει τις πολιτικές υποθέσεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Λίγο νωρίτερα, αξιωματούχοι του ΟΗΕ δήλωσαν ότι λόγω προβλημάτων στη διανομή, καμία ανθρωπιστική βοήθεια δεν έχει φτάσει μέχρι τώρα στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.