Ισπανία: Επίθεση από τρεις όρκες δέχθηκε ιστιοφόρο στο Γιβραλτάρ
Unsplash
Unsplash

Ισπανία: Επίθεση από τρεις όρκες δέχθηκε ιστιοφόρο στο Γιβραλτάρ

Τρεις όρκες επιτέθηκαν και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ιστιοφόρο έξω από τις ισπανικές ακτές στο Στενό του Γιβραλτάρ, το τελευταίο περιστατικό σε μια σειρά επιθέσεων που ξεκίνησαν μυστηριωδώς το 2020 και γίνονται όλο και συχνότερες καθώς τα κήτη μιμούνται το ένα το άλλο.

Όπως αναφέρει το «Reuters» επικαλούμενο την ισπανική ακτοφυλακή, το πρωί της Πέμπτης μια ομάδα από όρκες έσπασε το πηδάλιο και τρύπησε τα ύφαλα του σκάφους των 20 μέτρων, το οποίο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Μπαρβάτε για επισκευές.

Το τετραμελές πλήρωμα ζήτησε βοήθεια από τις ισπανικές αρχές και στην περιοχή έσπευσε ένα ελικόπτερο και ένα ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού.

Το μήκους 20 μέτρων ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι Μπαρμπάτε για τις απαραίτητες επισκευές.

Πριν από λίγες ημέρες, το ιστιοφόρο Alboran Champagne δέχθηκε επίθεση από όρκες μισό ναυτικό μίλι από το λιμάνι Μπαρμπάτε. Λόγω της ραγδαίας εισροής υδάτων, δεν κατέστη δυνατό να ρυμουλκηθεί και βυθίστηκε.

Παρότι είναι ευρέως γνωστές ως «φάλαινες-δολοφόνοι», οι όρκες ανήκουν στην οικογένεια των δελφινιών. Φθάνουν σε μήκος τα οκτώ μέτρα και σε βάρος τους έξι τόνους.