Βαλτιμόρη: Εργάτες της κατασκευαστικής «Brawner Builders» οι έξι αγνοούμενοι
(AP Photo/Alex Brandon)
(AP Photo/Alex Brandon)

Βαλτιμόρη: Εργάτες της κατασκευαστικής «Brawner Builders» οι έξι αγνοούμενοι

Επτά υπάλληλοι της κατασκευαστικής εταιρείας Brawner Builder βρίσκονταν στη γέφυρα Francis Scott Key τη νύχτα της κατάρρευσης, δήλωσε στο CNN ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Brawner Builders, Τζέφρι Πρίτσκερ.

Ο ένας επέζησε και οι άλλοι έξι θεωρούνται πλέον νεκροί.

«Ήταν υπέροχοι νέοι άνδρες. Έκαναν μια δύσκολη δουλειά. Αυτοί οι τύποι ήταν σκληρά εργαζόμενοι υπέροχοι άνθρωποι και τώρα χάθηκαν», ανέφερε ο Πρίτσκερ.

Ο Πρίτζκερ δήλωσε στο CNN ότι δεν γνωρίζει πώς ο εργάτης κατάφερε να επιβιώσει, λέγοντας ότι ο επιζών δεν είναι ακόμη έτοιμος να μιλήσει για την εμπειρία του, αλλά είναι «πολύ, πολύ αναστατωμένος», έχει τραύματα και υποφέρει από άγχος.

«Είναι εκπληκτικό ότι επέζησε», δήλωσε ο Πρίτζκερ, προσθέτοντας ότι ο εργάτης μπόρεσε να κολυμπήσει μακριά.

Οι περισσότεροι από τους επτά άνδρες εργάζονταν για την Brawner Builders εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τον Pritzker, και έκαναν εργασίες αποκατάστασης σκυροδέματος, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης λακκουβών στη γέφυρα Key τη νύχτα της κατάρρευσης.

Ο Πρίτσκερ δήλωσε επίσης ότι ο ιδιοκτήτης της Brawner Builders πέρασε τη νύχτα της κατάρρευσης προσευχόμενος ότι οι άνθρωποί του θα βρεθούν ζωντανοί.

Όταν διαφάνηκε ότι οι άλλοι έξι υπάλληλοι θεωρούνταν νεκροί, ο ιδιοκτήτης και οι ανώτεροι υπάλληλοι της εταιρείας συγκέντρωσαν τις οικογένειες και πέρασαν το πρωί μαζί τους.

«Θα διασφαλίσουμε ότι οι οικογένειες θα λάβουν καλή φροντίδα», δήλωσε ο Πρίτσκερ καταλήγοντας ότι η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία κατάρτισης πακέτων αποζημίωσης για τις οικογένειες.