Αυξήθηκαν κατά 18,7% τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία

Αυξήθηκαν κατά 18,7% τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία

Κατά 18,7% αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία, την τελευταία εβδομάδα, έπειτα από πέντε εβδομάδες συνεχούς πτώσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe. Έτσι, ο αριθμός των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα ανέρχεται στα 178.000.

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων οφείλεται στο ότι τον Δεκαπενταύγουστο περιορίστηκαν εκ των πραγμάτων τα διαγνωστικά τεστ, αλλά και στην αύξηση της κυκλοφορίας του ιού την περίοδο από τις 17 από τις 23 Αυγούστου, εξηγεί με ανακοίνωσή του το ίδρυμα Gimbe.

Τονίζει επίσης τη μεγάλη καθυστέρηση στον εμβολιασμό της τέταρτης δόσης, κατά του κορονοϊού. Μέχρι στιγμής, αναφέρει, έχουν χορηγηθεί μόνον 2.180.000 δόσεις, συνεπώς, δεν έχουν λάβει την τέταρτη δόση 14,3 εκατομμύρια Ιταλοί, οι οποίοι μάλιστα ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες ή έχουν ξεπεράσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας.

Όσο για τα νοσοκομεία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο στο 3% των κλινών των μονάδων εντατικής θεραπείας βρίσκονται ασθενείς με Covid-19, ενώ το σχετικό ποσοστό σε ό,τι αφορά τους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 10%.