Ακίνητα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δίπλα σε στρατιωτικές δάσεις στη Νορβηγία
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Ακίνητα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δίπλα σε στρατιωτικές δάσεις στη Νορβηγία

Σε μερική απόσταση από στρατιωτικές βάσεις βρίσκονται μερικά ακίνητα που απέκτησε τα τελευταία χρόνια η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, στη Νορβηγία. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Dagbladet, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ, το τελευταίο διάστημα στη Νορβηγία γίνονται συχνά συλλήψεις Ρώσων πολιτών που χρησιμοποιούν drones. 

Αγορά ακινήτων

Από τα στοιχεία του κτηματολογίου, το 2017, προκύπτει ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αγόρασε κτίριο στην πόλη Σερέϊντ (κοινότητα Μπέργκεν) , το οποίο βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το Χοκόνσβερν που είναι το πιο σημαντικό λιμάνι και βάση του πολεμικού ναυτικού.

Ορισμένα ακίνητα αποκτήθηκαν το διάστημα 2017-2021 στην παραθαλάσσια περιοχή Ρούγκαλαν. Στην πόλη Στανβάνγκερ ο πρώην ιερέας της τοπικής κοινότητας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει ακίνητο κοντά στο Ενοποιημένο κέντρο του ΝΑΤΟ στο Γιόττο. Ένα ακόμη ακίνητο υπάρχει στο Κίρκενες, στα σύνορα με την Ρωσία, και αγοράσθηκε το 2015. Και ένα ακόμη, στο Όσλο, υπάγεται στην κυραιότητά της από το 1996.

Συλλήψεις Ρώσων

Ολοένα και αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι συλλήψεις Ρώσων πολιτών που χρησιμοποιούν drones, στη Νορβηγία. Σήμερα η ανορβηγική αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη ενός ακόμη Ρώσου, ο οποίος κατηγορείται ότι έστειλε ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) να πετάξει πάνω από νορβηγικό έδαφος, αυτή τη φορά στο στρατηγικής σημασίας αρχιπέλαγος του Σβάλμπαρντ στην Αρκτική.

Η σύλληψη του 47χρονου άνδρα, ρωσικής και βρετανικής υπηκοότητας, έγινε στο Χάμερφεστ στη βόρεια Νορβηγία.