Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπένετ στο Άμπου Ντάμπι

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπένετ στο Άμπου Ντάμπι

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποίησε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν, αναφέρει ισραηλινή ανακοίνωση.

Η επίσκεψη του Μπένετ στο Αμπού Ντάμπι -η τρίτη τους τελευταίους μήνες- δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες, οι χώρες των οποίων απέκτησαν σχέσεις πριν από δύο χρόνια, θα συζητήσουν "διάφορα περιφερειακά θέματα", αλλά δεν αναφέρει λεπτομέρειες.

"Σήμερα, μαζί, θα πάμε στο επόμενο επίπεδο αυτό τον ειδικό δεσμό, ο οποίος έχει αναπτυχθεί μεταξύ των χωρών μας --για την ανάπτυξη και την ασφάλεια και των δύο λαών", δήλωσε ο Μπένετ, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν.

Ο Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ διαδέχτηκε τον ετεροθαλή αδελφό του που πέθανε τον περασμένο μήνα, τον Χαλίφα μπιν Σαγέντ αλ Ναχιάν.

Το 2020, τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν έγιναν τα πρώτα δύο κράτη του Κόλπου που υπέγραψαν μια συμφωνία για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ. Ο Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ είχε επίσης πιέσει για την προσέγγιση των δύο χωρών.

Μέχρι τότε μόνο δύο αραβικές χώρες, η Αίγυπτος και η Ιορδανία, διατηρούσαν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.