Black Box 26/03/2019

Black Box 26/03/2019

- Για πρώτη φορά από το 2007 η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου είναι χαμηλότερη από αυτήν του τριμήνου έντοκου. Η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων θεωρείται από τους ειδικούς των αγορών σαφής ένδειξη επικείμενης διόρθωσης. Το γεγονός αυτό την Παρασκευή πίεσε τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ αλλά και τις ασιατικές αγορές την Δευτέρα. Ωστόσο, η σταθεροποίηση της Wall Street χθες, φαίνεται πως βοηθά να επανέλθει η ψυχραιμία.

- Την Πέμπτη η Αlpha Bank και η Eθνική και την Παρασκευή η Πειραιώς ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα δ'' τριμήνου και χρήσης 2018. Οι αναλυτές περιμένουν ότι τα αποτελέσματα χρήσης 2018 για την Αlpha Bank θα είναι κέρδη περίπου 65 εκατομμυρίων και για την Εθνική περίπου 51 εκατ. ευρώ.

- Bain και DK βγάζουν στην αγορά προς πώληση χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων. Πρόκειται για τα απομεινάρια από το αρχικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, ύψους 240.000.000 ευρώ που είχαν αποκτήσει πριν από περίπου τρία χρόνια.

- Folli Follie: Τα νεότερα, είναι ότι ισολογισμός δεν είναι δυνατό να εκδοθεί. Οι ορκωτοί ελεγκτές της PwC που έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο μπορούν να εκδώσουν ισολογισμό για τη μητρική στην Ελλάδα, αλλά τα στοιχεία για το εξωτερικό είναι παντελώς άγνωστα και δεν επιτρέπουν σύνταξη ισολογισμού. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό, πιθανόν να σηματοδοτεί και το επερχόμενο τέλος, θα το μάθουμε το επόμενο διάστημα. Στο μεταξύ, φαίνεται πως υπάρχουν και άλλα μέλη της σημερινής διοίκησης της Folli-Follie που ανησυχούν και κοιτάζουν προς την έξοδο.

- Την Παρασκευή 29 Μαρτίου οι τράπεζες καταθέτουν στον SSΜ τους αναθεωρημένους στόχους για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

- Καλό είναι η αντιπολίτευση να ασχοληθεί με την ηλεκτρική διασύνδεση Αθηνάς-Κρήτης. Θεωρητικά πρόκειται για μια δουλειά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, με προϋπολογισμό περίπου 300 εκατ. Το πως τα έχουν καταφέρει στον ΑΔΜΗΕ και στο υπουργείο να σκοτώνονται για το συγκεκριμένο ζήτημα με κάθε ευκαιρία και τελικά για κάποιο διαφορετικό λόγο το έργο να καθυστερεί συνεχώς είναι πραγματικά άξιο μελέτης. Διότι ή πρόκειται περί ανόητων που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν δύο γαϊδάρων άχυρο ή πρόκειται περί διαπλοκής που συνδέεται με το έργο. Διαλέξτε...

- Μία ακόμα απόφαση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο αναμένουν οι τράπεζες από τον Άρειο Πάγο. Ο χρόνος έκδοσης τοποθετείται προς τον Μάιο και όλα δείχνουν ότι  πρόκειται για την ουσιαστική απόφαση, η οποία ή θα βάλει οριστικό τέλος στο σίριαλ των δανείων σε ελβετικό φράγκο ή θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.

- Τι λέγεται στην αγορά πως εξαγρίωσε τον Σωκράτη Κόκκαλη με το management της Intralot; Ότι είχαν προσλάβει την Morgan Stanley να επεξεργαστεί σενάρια για κούρεμα των ομολόγων που έχει εκδώσει εταιρεία. Ο Σ. Κόκκαλης λέγεται πως ούτε γνώριζε την πρόσληψη συμβούλου, ούτε επιθυμούσε οποιαδήποτε συζήτηση για κούρεμα. Μόλις το 
πληροφορήθηκε εκνευρίστηκε αρκετά και τη συνέχεια την γνωρίζετε.