Black Box 19/6/2019

Black Box 19/6/2019

- Η πραγματικά εντυπωσιακή αποκλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς στηρίζει το ΧΑ και δημιουργεί συνθήκες περαιτέρω ανόδου σε συνδυασμό βέβαια με τις δηλώσεις του Μ. Ντράγκι για νέο QE. Όλα δείχνουν να είναι δρομολογημένα ώστε να κινηθεί ο δείκτης προς τις 1.000 μονάδες. Αρκεί βεβαίως την 8η Ιουλίου να υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αν δεν… ούτε ψύλλος στον κόρφο μας.

- Σήμερα ανοίγει τα βιβλίο της Πειραιώς από Goldman Sachs και UBS για την έκδοση του ομολόγου ΤIER II. To team της Πειραιώς στο Λονδίνο έχει κάνει από την περασμένη Πέμπτη πάνω από 50 συναντήσεις και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις το book building ξεκινά όταν οι σύμβουλοι γνωρίζουν πως θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.

- Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έκδοση με στόχο τα 300 εκατ. και επιτόκιο στην περιοχή του 10%. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη καθώς ελληνική τράπεζα δεν έχει εκδώσει ομόλογο ΤΙΕR II τα τελευταία 11 χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι με καλύτερη αξιολόγηση της κυπριακής από την ελληνική οικονομία, η Τράπεζα Κύπρου είχε εκδώσει ΤΙΕR II ύψους 250 εκατ. ευρώ με 9,25%.

- Δέκα ημέρες απομένουν μέχρι τις 28 Ιουνίου, ημέρα που ο Θ. Κυριακού θα πρέπει να καταθέσει στις τράπεζες την πρόταση του για την απόκτηση της Forthnet. Αν τελικά προχωρήσουν τα πράγματα, ο Θ. Κυριακού θα αναλάβει το management και θα εισφέρει το 10% του τιμήματος με το υπόλοιπο 90% να καλύπτεται από την Blackstone.

- Είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα, αλλά στην αγορά  πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η πολιτική αλλαγή -εκτός των άλλων- θα φέρει και αλλαγές στο επιχειρηματικό τοπίο με ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ μεγάλων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.

- Η στήλη όρκο δεν παίρνει, αλλά στην αγορά κυκλοφορούν φήμες ότι δεν πρέπει να αποκλείονται κινήσεις αναδιάρθρωσης του ξενοδοχειακού χαρτοφυλακίου του ομίλου Δάκη Ιωάννου.

- Κοντά στους τίτλους τέλους έφτασε η Τοξότης. Το ΔΣ της Αttica Bank αποφάσισε χθες να μην χορηγήσει τις εγγυητικές. Τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε για τις επιπτώσεις στην Αttica Bank αν καταρρεύσει ο μεγαλύτερος πελάτης της.