Η κυβέρνηση να μην παρασυρθεί από την Πολακιάδα

Μας είναι παγερά αδιάφορο αν τα τελευταία καμώματα του Παύλου Πολάκη είναι προάγγελος εσωκομματικής ρήξης στον ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργίας νέου κόμματος. Ακόμα πιο αδιάφορο το μέλλον του κ. Τσίπρα μετά τη διαφαινόμενη ήττα του στις εκλογές.

Αυτά αφορούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Κι ενώ αντιλαμβάνομαι τα απωθημένα «εκλογικού αναλυτή» του καθενός, έχει καταντήσει πλέον αηδία το θέμα και το θέαμα που προκαλεί.

Αυτό που αφορά τους πολίτες είναι ότι ο αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικά να αναβιώσει τον Εμφύλιο κατέληξε σε ολική επαναφορά του αυριανισμού στη δημόσια σφαίρα τον οποίο μόνο δευτερευόντως εκφράζει ο Παύλος Πολάκης.

Κύριος εκφραστής του Νεοαυριανισμού είναι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας. Δεν έγραψε ο Παύλος Πολάκης τη δήλωση του αρχηγού της Αντιπολίτευσης μόλις ανακοινώθηκε η καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο.

Ούτε τα επίμαχα τουίτ με τη σύνθεσή του βγήκαν από τον λογαριασμό του κ.Πολάκη στο τουίτερ. Από κομματικό λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν αυτά τα αίσχη με σκοπό να αναπαραχθούν από την αρένα.

Αυτό που αφορά τους πολίτες είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε τον κοινοβουλευτισμό αποχωρώντας από τις ψηφοφορίες της Βουλής.

Αυτό που πρέπει να μας θορυβεί είναι η αμφισβήτηση του πολιτεύματος με την υιοθέτηση αμεσοδημοκρατικών πρακτικών αλλά και η μόνιμη συστράτευση με τους θιασώτες της πολιτικής βίας και τους τραμπούκους στους δρόμους και τα πανεπιστήμια.

Αυτά μας αφορούν.

Η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, δεν πρέπει να εμπλακούν στην «πολακιάδα», δηλαδή στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμονές εκλογών ας τους αφήσουν να γίνουν μόνοι τους παρανάλωμα. Ας πρόσεχε ο κ. Τσίπρας, του τα έχουν επισημάνει πολλές φορές φίλοι και καλοπροαίρετοι αντίπαλοι, όπως εμείς.

Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση πρέπει να αφοσιωθεί στην επικοινωνία του κυβερνητικού έργου και η κοινή γνώμη, όλοι εμείς, στη δίκαιη αποτίμησή του. Από τη στήλη αυτή, τις επόμενες εβδομάδες, θα σχολιάζουμε το κυβερνητικο έργο, κυρίως τις πτυχές του που δεν έγιναν ευρύτερα γνωστές.

Οι Έλληνες σήμερα δεν μπορούν να ασχολούνται με τον Νεο-αυριανισμό του κ.Τσίπρα και των ακολούθων του. Η χώρα έχει μπροστά της προκλήσεις ενώ η Νέα Δημοκρατία στη δεύτερη της κυβερνητική θητεία πρέπει να προχωρήσει γρήγορα διορθώνοντας τα λάθη που έκανε.

Θα το επαναλάβουμε: η διάκριση ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά στη σύγχρονη Ελλάδα δεν περιγράφει απολύτως τίποτα. Η ελληνική κοινωνία χωρίζεται σε αυτούς που θέλουν να προχωρήσουμε μπροστά και σε αυτούς που είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να ακολουθήσουν.

Όσους δεν μπορούν πρέπει να τους βοηθήσουμε. Όμως, πρέπει να αφήσουμε πίσω μας  την αγέλη των αφιονισμένων οπαδών του Νεοαυριανισμού. Με αυτούς θα ασχοληθεί η Ιστορία.