«Στην πρίζα» η επαγγελματική γκάμα της PEUGEOT

«Στην πρίζα» η επαγγελματική γκάμα της PEUGEOT

Η PEUGEOT ανανεώνει ταυτόχρονα ολόκληρη τη γκάμα των επαγγελματικών της μοντέλων, με τα νέα πλήρως ηλεκτρικά τα E-PARTNER, E-EXPERT και E-BOXER να υπόσχονται αυξημένη απόδοση και οικονομία, αποτελώντς την αιχμή του δόρατος της γαλλικής εταιρίας – και ταυτοχρόνως μέρος της στρατηγικής της, για πλήρη εξηλεκτρισμό ολόκληρης της γκάμας όλων της των μοντέλων.

Την πληρέστερη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη θα προσφέρει η PEUGEOT. Η μάρκα έχει δεσμευτεί να προσφέρει μέχρι το 2025, μια ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο στη γκάμα της, και να γίνει μία 100% ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη, μέχρι το 2030.

ΝΕΟ PEUGEOT E-PARTNER

Αναβαθμισμένη σχεδίαση, ακόμα περισσότερη οδηγική απόλαυση και ασφάλεια, αυτονομία έως και 330 χλμ. με μηδενικές εκπομπές, αντλία θερμότητας για απόλυτη άνεση και ταυτόχρονη βελτίωση της απόδοσης θα προσφέρει το νέο PEUGEOT E-PARTNER.

 Το νέο E-PARTNER προσφέρει πλέον αυτονομία έως και 330km (μετρήσεις βάσει πρωτοκόλλου WLTP). Η τοποθέτηση των μπαταριών στο δάπεδο, διατηρεί ακέραια τη χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης. Ο ωφέλιμος όγκος είναι έως 4,4μ3, ενώ το ωφέλιμο φορτίο 780kg και η ικανότητα ρυμούλκησης στα 750kg, αποτελούν σημεία αναφοράς στην κατηγορία.

Η καμπίνα των επιβατών διαθέτει νέο ταμπλό, με 100% ψηφιακό πίνακα οργάνων, που προσφέρει καλύτερη εργονομία και ποιότητα κατασκευής. Το PEUGEOT i-Cockpit®, στο επάνω κεντρικό τμήμα του διαθέτει μια νέα οθόνη αφής 10 ιντσών υψηλής ευκρίνειας. Το τιμόνι περιλαμβάνει πλέον χειριστήρια για το ηχοσύστημα, το cruise control και paddles για την επιλογή του επιπέδου αναγεννητικής πέδησης. Και τέλος, τα καθίσματα έχουν ταπετσαρίες από ένα νέο ύφασμα που είναι ανθεκτικότερο, αλλά και πιο κομψό.

Το E-PARTNER διαθέτει επίσης 17 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, τα οποία έχουν αναβαθμιστεί σε αυτό το νέο μοντέλο, που διαθέτει πλέον και προσαρμοζόμενο cruise control. Ανάμεσά τους: αναγνώριση κόπωσης και προειδοποίηση οδηγού, αναγνώριση πινακίδων οδικής σήμανσης, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, περιοριστής ταχύτητας. 

Το PEUGEOT E-PARTNER διαθέτει σύστημα κίνησης που αποδίδει μέγιστη ισχύ 100kW (136hp) και ανώτατη ροπή 270Nm, σε συνδυασμό με μία μπαταρία των 50kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα). 

Με ενσωματωμένο τριφασικό φορτιστή 11kW, το E-PARTNER επιτυγχάνει αποτελεσματική φόρτιση, ανεξάρτητα από τη διαθέσιμη υποδομή. Η ταχεία φόρτιση από παροχή συνεχούς ρεύματος (DC) προσφέρει 100kW.

Εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης :

  • από δημόσιο σημείο φόρτισης των 100kW: 30 λεπτά (φόρτιση από 0 έως 80%).
  • από wall-box των 11kW: 5 ώρες για μία πλήρη φόρτιση με τον ενσωματωμένο φορτιστή των 11kW.

Για να καλύψει τις ανάγκες όλων των επαγγελματιών, το νέο PEUGEOT E-PARTNER διατίθεται σε δύο μήκη αμαξώματος: Standard Van (L1H1) 4,40μ., στάνταρ καμπίνα επιβατών (έως 3 θέσεις) ή Long Van (L2H1) 4,75μ., στάνταρ ή διπλή καμπίνα επιβατών.

Εκτός από το νέο E-PARTNER, η PEUGEOT προσφέρει και μια μεγάλη γκάμα PARTNERS εξοπλισμένων με πετρελαιοκινητήρες BlueHDi των 100 ή 130 ίππων. Το τελευταίο μπορεί να συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

ΝΕΟ PEUGEOT E-EXPERT

Το νέο E-EXPERT προσφέρει πλέον αυτονομία έως και 350km (ο κύκλος δοκιμών βάσει πρωτοκόλλου WLTP βρίσκεται σε διαδικασία πιστοποίησης). Με την μπαταρία κάτω από το δάπεδο, ώστε να μην επηρεάζει τη χωρητικότητα ή τον όγκο φόρτωσης, το μοντέλο έχει διατηρήσει τη χωρητικότητα και την ευελιξία, που το έχουν κάνει τόσο επιτυχημένο. Έχει ωφέλιμο όγκο έως 6,6μ3, ωφέλιμο φορτίο 1.263κιλά και ικανότητα έλξης 1.000 κιλά.

Το νέο E-EXPERT είναι ευχάριστο, εύκολο, και χωρίς άγχος στην οδήγηση χάρη στον κύκλο στροφής των 12,4 μέτρων μεταξύ πεζοδρομίων (Standard έκδοση) και το περιορισμένο ύψος των 1,90μ. που σημαίνει ότι μπορεί να κινηθεί με άνεση σε οποιοδήποτε υπόγειο γκαράζ.

Το νέο PEUGEOT E-EXPERT διαθέτει ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 100 kW (136 ίππων) και μέγιστη ροπή 260 Nm. Παρέχει τη βέλτιστη απόδοση από την αρχή, έως τη μέγιστη ταχύτητα των 130 km/h. Το σύστημα κίνησης διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας: Eco για μεγιστοποίηση της αυτονομίας, Power για μέγιστη απόδοση με πλήρες φορτίο, και Normal.

Για να ικανοποιήσει τις ανάγκες όλων των επαγγελματιών, η PEUGEOT προσφέρει στο νέο E-EXPERT, δύο τύπους μπαταριών.

Το E-EXPERT με την μπαταρία των 50kWh προσφέρει έως και 230km αυτονομίας (μετρήσεις βάσει πρωτοκόλλου σε μικτό κύκλο WLTP). 

Το E-EXPERT με την μπαταρία των 75kWh προσφέρει τώρα αυτονομία έως και 350km (μετρήσεις βάσει πρωτοκόλλου σε μικτό κύκλο WLTP), καθιστώντας το απίστευτα ευέλικτο ανεξάρτητα από το τύπο του σασί.

Με ενσωματωμένο τριφασικό φορτιστή 11kW, το E-EXPERT επιτυγχάνει αποτελεσματική φόρτιση, ανεξάρτητα από τη διαθέσιμη υποδομή. Η ταχεία φόρτιση από παροχή συνεχούς ρεύματος (DC) προσφέρει 100kW.

Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης έχουν ως εξής:

  • Από δημόσιο σημείο φόρτισης των 100kW: 38 λεπτά για την μπαταρία των 50kWh, 45 λεπτά για την μπαταρία των 75kW (φόρτιση από 0 έως 80%). 
  • από ένα wall-box των 11kW: για πλήρη φόρτιση με τον ενσωματωμένο φορτιστή των 11kW, 4ώρες & 50λεπτά για την μπαταρία των 50kWh, και 7ώρες & 30λεπτά για την μπαταρία των 75kWh.

Το νέο PEUGEOT E-EXPERT διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις: Standard (L2H1) 4.98 ή Long 5.33μ. van (L3H1).

Η έκδοση Hydrogen του νέου E-EXPERT θα επιτυγχάνει πλέον αυτονομία έως και 400km (μετρήσεις βάσει πρωτοκόλλου σε κύκλο WLTP, σε διαδικασία πιστοποίησης). Έχει σχεδιαστεί γύρω από μια λύση "mid-power plug-in hydrogen fuel cell electric", η οποία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του υδρογόνου, της τεχνολογίας μπαταριών και της ηλεκτροκίνησης.

Επιπλέον, η PEUGEOT προσφέρει μια μεγάλη γκάμα EXPERT εξοπλισμένων με κινητήρες BlueHDi 120 ή 145 ίππων σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, και BlueHDi 180 ίππων με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Το τελευταίο διατίθεται και στην έκδοση BlueHDi 145hp.

ΝΕΟ PEUGEOT E-BOXER

Με το νέο 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης ισχύος 200kW/270hp και αυτονομία έως και 420km, το PEUGEOT E-BOXER μπαίνει σε μια νέα εποχή.

Το νέο E-BOXER προσφέρει αναβαθμισμένες επιδόσεις διατηρώντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά που το έχουν κάνει τόσο επιτυχημένο στην ευρωπαϊκή αγορά. Η τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το δάπεδο του αυτοκινήτου διατηρεί ακέραιο τον όγκο του χώρου φόρτωσης , ο οποίος μπορεί να φτάσει τα 17μ3, και ωφέλιμο φορτίο έως και 1.500 kg. Αυτή η επιλογή σημαίνει επίσης ότι το νέο E-BOXER προσφέρεται ως μία τέλεια λύση για ευρύ φάσμα διασκευών που απαιτούνται από πολλούς επαγγελματίες πελάτες.

Το νέο PEUGEOT E-BOXER διαθέτει επίσης εντελώς νέα συστήματα ηλεκτροκίνησης, από τον κινητήρα μέχρι την μπαταρία. Η ηλεκτρική μονάδα αποδίδει τώρα 200 kW/270 hp και η ροπή έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά, φτάνοντας στα 400Nm για βέλτιστη οδηγική απόλαυση.

Στο νέο E-BOXER, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 110 kWh, παρέχοντας μια αξιοζήλευτη αυτονομία που φτάνει μέχρι τα 420km (αποτελέσματα δοκιμών σε αστικό κύκλο βάσει WLTP σε διαδικασία πιστοποίησης). Η μέγιστη ταχύτητα είναι 130 χλμ/ώρα. 

Το E-BOXER είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένο φορτιστή τριφασικής παροχής ρεύματος 11kW και προσφέρει απόδοση επαναφόρτισης για όλες τις εφαρμογές και τις υποδομές, ενώ ο ενσωματωμένος φορτιστής από παροχή συνεχούς ρεύματος (DC), μπορεί να φτάσει τα 150 kW.

Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης έχουν ως εξής:

  • από δημόσιο σταθμό φόρτισης ισχύος 150kW : 55λεπτά (φόρτιση από 0 έως 80%). 
  • Από ένα wall-box ισχύος 11kW: fπλήρης φόρτιση με ενσωματωμένο φορτιστή 11kW, σε 11ώρες & 45λεπτά.

Το νέο PEUGEOT E-BOXER διατίθεται σε 3 αμαξώματα. Κλειστά Van διαθέσιμα σε δύο μήκη (L3, L4) και 2 ύψη L2, L3) με όγκο φόρτωσης από 13 έως 17μ3, Pick-up (ανοικτού τύπου) και Chassis (πλαίσιο μονής καμπίνας) διαθέσιμα σε 2 μήκη L2 και L3.

Εκτός από το νέο E-BOXER, η PEUGEOT προσφέρει επίσης μια μεγάλη γκάμα μοντέλων BOXER με τον κινητήρα 2.2 BlueHDi σε 3 επίπεδα ισχύος - 120, 140 και 180 ίππους - σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ένα εντελώς νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων είναι διαθέσιμο με τους κινητήρες των 140 και των 180 ίππων.

Δικτυωμένες υπηρεσίες 

Για την υποστήριξη των πελατών της, στην γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων PEUGEOT προσφέρεται η εφαρμογή MyPeugeot® για smartphone, με πρόσθετες δυνατότητες και δικτυωμένες υπηρεσίες στα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της γκάμας της PEUGEOT:

  • Προσφορά ενός εικονικού αρχείο συντήρησης, (virtual maintenance log),
  • Δυνατότητα αποστολής από απόσταση μέσω smartphone (E-Partner και E-Expert), των προγραμματισμένων δρομολογίων στο ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης. Και με το σύστημα πλοήγησης της TomTom, υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης/αναβάθμισης των χαρτών σας,
  • Δυνατότητα ρύθμισης της φόρτισης του αυτοκινήτου σας, στις πιο βολικές ώρες και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα σταθμών φόρτισης,
  • Εξ αποστάσεως κλείδωμα/ξεκλείδωμα των θυρών και ενεργοποίηση των φώτων και της κόρνας για ευκολότερο εντοπισμό της θέσης στάθμευσης.