Διακρίσεις για τα ελαστικά KUMHO

Διακρίσεις για τα ελαστικά KUMHO

Σημαντικές διακρίσεις σε δοκιμές θερινών ελαστικών απέσπασαν τα ελαστικά Kumho. Παράλληλα ο μεγάλος όμιλος KUMHO TIRE διευρύνει την γκάμα των ειδικά εξελιγμένων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ελαστικών του.

Για άλλη μια φορά τα ελαστικά Kumho διακρίθηκαν σε ανεξάρτητες δοκιμές, που διεξήχθησαν από γνωστά περιοδικά και λέσχες αυτοκινήτου στην Ευρώπη.

ECSTA HS52

Ένα από τα πιο πρόσφατα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της Kumho Tire, το ECSTA HS52, έλαβε «ΚΑΛΗ» βαθμολογία, σε πρόσφατη δοκιμή θερινών ελαστικών από την αναγνωρισμένη γερμανική Λέσχη αυτοκινήτου ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club). Το HS52 ξεπέρασε 42 ανταγωνιστικά μοντέλα ελαστικών, διάστασης 205/55R16 V και κατατάχθηκε στη 8η θέση στο σύνολο 50 ελαστικών.

Τιμώντας τα 50 έτη που η ADAC διοργανώνει δοκιμές ελαστικών και αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία θεμάτων που αφορούν στο περιβάλλον και στην αειφορία, η Λέσχη δημιούργησε μια νέα δομή βαθμολόγησης, που κατένειμε το 30% της βαθμολογίας, σε μια κατηγορία που ονομάστηκε «περιβαλλοντική ισορροπία» (φθορά ελαστικών, απόδοση, θόρυβος και αειφορία) και το 70% σε μια άλλη κατηγορία, που σχετίζεται σχέση με τη «ασφάλεια οδήγησης» (επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα).

Διαθέτοντας μια καινοτόμο σύνθεση πέλματος υψηλής πρόσφυσης, με ασύμμετρη σχεδίαση και τρισδιάστατες αλληλένδετες αυλακώσεις, το HS52 προσφέρει κορυφαίο φρενάρισμα σε βρεγμένες και στεγνές επιφάνειες, βελτιωμένη πρόσφυση στο βρεγμένο και αυξημένο χιλιομετρικό ωφέλιμο, σε σύγκριση με τον βραβευμένο προκάτοχό του, το HS51.

ECSTA PS71

Το ECSTA PS71 έλαβε, επίσης, βαθμολογία «GOOD» σε μια δεύτερη, εξίσου σημαντική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε από το αναγνωρισμένο γερμανικό περιοδικό Auto Bild. Το ECSTA PS71 της Kumho κατέλαβε τη 5η θέση ανάμεσα σε 20 ανταγωνιστικά μοντέλα ελαστικών, διάστασης 225/45R18. Οι συντάκτες το επαίνεσαν για το ισορροπημένο δυναμικό υψηλών επιδόσεων, τα καλά χαρακτηριστικά χειρισμού και τις μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος, τόσο σε βρεγμένες όσο και σε στεγνές συνθήκες.

Το ασύμμετρο μοτίβο χάραξης πέλματος του PS71 ήταν μια από τις πρώτες σημαντικές καινοτομίες που αναπτύχθηκε στο Κέντρο R&D της εταιρείας, στη Σεούλ της Νότιας Κορέας και έχει σχεδιαστεί για εξαιρετική σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες και κορυφαία απόδοση σε υγρές συνθήκες.

Σχολιάζοντας τα πολύ καλά αποτελέσματα των δοκιμών, ο επικεφαλής του τμήματος R&D της Kumho Tire, Mansik Cho σχολίασε: «Είμαστε περήφανοι που είχαμε εξαιρετικές επιδόσεις και στις δύο αυτές δοκιμές. Το να πετύχουμε δύο κατατάξεις ελαστικών μας, στην πρώτη δεκάδα δύο διαδοχικών δοκιμών, τόσο υψηλού επιπέδου, αποτελεί απόδειξη της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας, τόσο στην εγχώρια όσο και στην παγκόσμια αγορά».

Το Group ελαστικών KUMHO ιδρύθηκε το 1960 στη Νότια Κορέα και, σήμερα, κατατάσσεται στους 20 κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών, παγκοσμίως. Για το 2022, παρουσιάζει πωλήσεις, ύψους 2,648€ δις ευρώ και λειτουργεί 8 εργοστάσια παραγωγής σε Κορέα, Αμερική, Κίνα και Βιετνάμ. Διαθέτει 9 θυγατρικές εταιρείες και 12 υποκαταστήματα,

σε 20 χώρες, ενώ, σύντομα, θα ξεκινήσει η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής στην Ευρώπη. Με ετήσια δυνατότητα παραγωγής 55+ εκατομμυρίων ελαστικών, αποτελεί έναν διεθνή Όμιλο, με σημαντικές παγκόσμιες διακρίσεις, που έχει ως στόχο την κατασκευή υψηλής ποιότητας ελαστικών και αποστολή του να παρέχει στους καταναλωτές ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις, μέσα από καινοτόμες τεχνολογίες και έξυπνες λύσεις αυτοκίνησης και ένα διευρυμένο portfolio προϊόντων. Σε τεχνολογικό επίπεδο, έχει αναπτύξει 5 εξειδικευμένα κέντρα Research & Development, σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική, για τη δημιουργία καινοτομιών αιχμής, με εξειδικευμένο ερευνητικό ανθρώπινο δυναμικό που επιτρέπει την κατασκευή ελαστικών παγκόσμιας κλάσης, με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, εφαρμόζοντας πλήρως αειφόρες πολιτικές παραγωγής και διαχείρισης των δραστηριοτήτων της.