Solid Power: Στην Wall η εταιρεία μπαταρίων που υποστήριζεται από ΒMW και Ford

Solid Power: Στην Wall η εταιρεία μπαταρίων που υποστήριζεται από ΒMW και Ford

Η Solid Power, κατασκευαστής μπαταριών που υποστηρίζεται από τη Ford Motor Co. και την BMW AG, επιβεβαίωσε ότι συμφώνησε να συγχωνευθεί με μια εταιρεία Spac με συνδυαστική αξία περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να εισαχθεί στη Wall Street.

Ο κατασκευαστής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να συγχωνευτεί με την Decarbonization Plus Acquisition Corp. III το τέταρτο τρίμηνο και να καταχωριστεί στο Nasdaq. Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, η Solid Power αναμένει να έχει περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, συμπεριλαμβανομένων 165 εκατομμυρίων δολαρίων από μια ιδιωτική επένδυση σε δημόσια κεφάλαια (PIPE). Η εταιρεία που εδρεύει στο Λούισβιλ, στο Κολοράντο παρέχει μπαταρίες με αυτονομία περίπου 500 μιλίων (805 χιλιόμετρα) για τα οχήματα των Ford και BMW.

Η Solid Power έχει αποδείξει την ικανότητά της στην παραγωγή και επέκταση της επόμενης γενιάς μπαταριών στερεάς κατάστασης που είναι σχεδιασμένες για μεγαλύτερη αυτονομία, μικρότερο κόστος και ασφαλέστερα ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου. 

Η Solid Power παράγει σήμερα μπαταρίες 20Ah στερεάς κατάστασης πολλαπλών στρωμάτων στη γραμμή παραγωγής που βασίζεται αποκλειστικά στις βιομηχανικές διαδικασίες και τον εξοπλισμό παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου.

Τόσο η Ford όσο και το BMW Group θα λάβουν τις μαζικής παραγωγής κυψέλες 100 Ah για δοκιμές συμβατότητας και ενσωμάτωσης σε οχήματα το 2022.