Με υβριδική τεχνολογία e-POWER δεύτερης γενιάς το νέο Nissan X-Trail

Με υβριδική τεχνολογία e-POWER δεύτερης γενιάς το νέο Nissan X-Trail

“Όπως ανακοινώθηκε στο Nissan Ambition 2030, η Nissan στοχεύει σε έναν καθαρότερο, ασφαλέστερο και χωρίς αποκλεισμούς κόσμο, μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών μας”, είπε ο Ashwani Gupta, Γενικός Διευθυντής της Nissan. “Έχοντας αυτό κατά νου, εξηλεκτρίζουμε σημαντικά μοντέλα, με το X-Trail για την αγορά της Ιαπωνίας να γίνεται ένα μοντέλο αποκλειστικά με e-POWER και με επιλογή e-4ORCE. Το νέο X-Trail θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον εξηλεκτρισμό της γκάμας μας.”

Προηγμένο υβριδικό σύστημα σειριακής λειτουργίας

Χτισμένο πάνω σε μια πλήρως ανασχεδιασμένη πλατφόρμα, μειωμένου βάρους & αυξημένης ακαμψίας, το ο ολοκαίνουργιο Nissan X-Trail διατηρεί τη φιλοσοφία του αυθεντικού SUV, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα και – φυσικά – διαβαίνει το κατώφλι του εξηλεκτρισμού.

Το νέο Nissan X-Trail είναι, λοιπόν, εξοπλισμένο με το σύστημα e-POWER δεύτερης γενιάς, το οποίο διαθέτει βελτιωμένη ισχύ και χαρακτηρίζεται από την ομαλότητα της λειτουργίας του. Εδώ, ο βενζινοκινητήρας του συστήματος, ο πρώτος μαζικής παραγωγής κινητήρας μεταβλητής συμπίεσης στον κόσμο, χρησιμεύει ως γεννήτρια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με την οποία τροφοδοτούνται οι ηλεκτροκινητήρες που τελικώς κινούν τους τροχούς. Πρόκειται δηλαδή για ένα υβριδικό σύστημα σειριακής λειτουργίας.

Ειδικά ρυθμισμένος για το σύστημα e-POWER, ο κινητήρας VC-Turbo βελτιώνει σημαντικά την απόδοση ακόμα και σε χαμηλές στροφές. Ο συνδυασμός του e-POWER και του κινητήρα VC-Turbo προσφέρει μια ιδιαίτερη οδηγική εμπειρία, αλλά και υψηλή απόδοση «ρίχνοντας» την κατανάλωση καυσίμου.

Το e-Pedal Step μειώνει την ανάγκη για πάτημα του πεντάλ του φρένου, προσφέροντας επιβράδυνση όταν σηκώνεται το πόδι του οδηγού από το πεντάλ γκαζιού. Η συγκεκριμένη λειτουργία παρέχει μια πιο ομαλή οδήγηση στους δρόμους της πόλης, σε ολισθηρές επιφάνειες και σε κατηφόρες, απαλλάσσοντας τον οδηγό από το στρες.

Η τετρακίνηση αλλιώς: Nissan e-4ORCE

Το 4WD X-Trail είναι εξοπλισμένο με το σύστημα e-4ORCE, το οποίο ενσωματώνει τις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και ελέγχου της μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς της Nissan, αλλά και την τεχνολογία chassis-control, για ένα τεράστιο “άλμα” στην επιτάχυνση, στην οδική συμπεριφορά και στο φρενάρισμα. Το e-4ORCE αυξάνει την απόδοση σε μια μεγάλη ποικιλία οδοστρωμάτων, παρέχοντας παράλληλα μια εξαιρετικά άνετη εμπειρία, εν κινήσει, για όλους τους επιβάτες.

Αξιολογώντας άμεσα την επιφάνεια του δρόμου και την κατάσταση του οχήματος, το e-4ORCE ελέγχει με ακρίβεια την κινητήρια δύναμη και την πέδηση στους δύο ηλεκτροκινητήρες, εμπρός και πίσω, για μεγιστοποίηση του συντελεστή τριβής. Αυτό εξασφαλίζει καλύτερο κράτημα στις στροφές και ενισχύει την οδηγική αυτοπεποίθηση.

Εξασφαλίζοντας πάντα τη βέλτιστη πρόσφυση, το e-4ORCE ελαχιστοποιεί την ολίσθηση των τροχών και επιτρέπει την ομαλή εκκίνηση και οδήγηση, ακόμη και σε ολισθηρές συνθήκες.

Κατά την επιβράδυνση, ο διπλός ηλεκτροκινητήρας (ένας εμπρός και ένας πίσω), ελέγχουν την ισορροπία της αναγεννητικής πέδησης για να σταθεροποιήσουν την κίνηση του οχήματος, διασφαλίζοντας ομαλή κύλιση, τόσο για τον οδηγό όσο και για τους υπόλοιπους επιβάτες.

Οι κινητήρες υψηλής απόδοσης ανταποκρίνονται άμεσα στην πίεση του πεντάλ γκαζιού, παρέχοντας ισχυρή αλλά ομαλή επιτάχυνση που διευκολύνει τους ελιγμούς σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Προηγμένες τεχνολογίες

Το ολοκαίνουργιο, τέταρτης γενιάς, Nissan X-Trail είναι επίσης εφοδιασμένο με μια μεγάλη γκάμα εξελιγμένων συστημάτων ασφαλείας, όπως:

• Το Nissan Safety Assist 360, που χρησιμοποιεί κάμερες και ραντάρ για να παρακολουθεί συνεχώς το περιβάλλον του οχήματος και μπορεί να λάβει μέτρα ασφαλείας εάν είναι απαραίτητο.

• Υπηρεσία κλήσεων SOS μπορεί να παρέχει βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

• Ένα προσαρμοζόμενο σύστημα προβολέων LED που επιτρέπει τη μόνιμη χρήση της μεγάλης σκάλας (σε συνδυασμό με τη μεσαία σκάλα, για να φωτίζει τις γύρω περιοχές) χωρίς να θαμπώνει τους άλλους οδηγούς (όταν υπάρχουν οχήματα που προηγούνται ή έρχονται από απέναντι)

• Το Navi-link, που έχει προστεθεί στο ProPILOT, την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Nissan που έχει σχεδιαστεί για χρήση σε αυτοκινητόδρομο σε κυκλοφορία μίας λωρίδας. Το ProPILOT με Navi-link μειώνει την συχνότητα των χειρισμών του οδηγού, υποστηρίζοντας τις αλλαγές ταχύτητας του οχήματος σύμφωνα με τα εκάστοτε όρια ταχύτητας, ενώ υποστηρίζει και την επιβράδυνση στις στροφές.

• Το ProPILOT Park ελέγχει το τιμόνι, το γκάζι, τα φρένα, την αλλαγή ταχυτήτων και το χειρόφρενο για ακριβές, ασφαλές παρκάρισμα σε μεγάλη ποικιλία καταστάσεων.

Το ολοκαίνουργιο X-Trail, με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα και με το κινητήριο σύνολο e-POWER, όπως και με το e-4ORCE, από το ερχόμενο φθινόπωρο.