Τη Ντόρτμουντ την έχει πιάσει πανικός

Τη Ντόρτμουντ την έχει πιάσει πανικός

Η Ντόρτμουντ έχει πάρει μόλις ένα βαθμό στα τελευταία τρία παιχνίδια της για τη Bundesliga. Πλέον, όχι μόνο βρίσκεται 12 βαθμούς μακριά από τη Μπάγερν Μονάχου, πρωτοπόρο του γερμανικού πρωταθλήματος, μα είναι 7η, εκτός θέσεων του Champions League. Βλέποντας την κατάταξη τα αφεντικά του κλαμπ παθαίνουν... αμόκ.

Η συμμετοχή στη μεγαλύτερη διοργάνωση συλλόγων αποφέρει στο κλαμπ σχεδόν 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, αν φτάσει, έστω, στην φάση των «16» του θεσμού. Χωρίς αυτά τα χρήματα, θα αναγκαστεί να πουλήσει ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες του και επιπλέον θα πρέπει να το κάνει από μειονεκτική θέση. Η αγορά θα ξέρει πόση ανάγκη έχει τα λεφτά και ως εκ τούτου δεν θα παίξει το... παιχνίδι της.

Διότι οι Βεστφαλοί τα προηγούμενα χρόνια σε κάθε μεταγραφή που έκαναν έπαιζαν πάντοτε από θέση ισχύος στις διαπραγματεύσεις. Ετσι πήραν από την Μπαρτσελόνα 105 εκατομμύρια ευρώ για τον Ουσμάν Ντεμπελέ, ενώ πρόσφατα στις συζητήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Τζέιντον Σάντσο, δεν έπεφταν κάτω από τα 100 εκατομμύρια ευρώ φιξ.

Τώρα, αν δεν κουνήσει σεντόνι, θεωρείται σίγουρο πως ο Σάντσο θα φύγει, ενώ θα μπει και ερωτηματικό δίπλα από το μέλλον του σταρ σέντερ φορ Ερλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός επιθετικός είχε προγραμματίσει το επόμενο βήμα του για το καλοκαίρι του 2022. Επιπλέον, η Ντόρτμουντ έχει και μια σειρά από άλλους ταλαντούχους νεαρούς παίκτες όπως ο μεσοεπιθετικός Τζοβάνι Ρέινα, ο φορ Μουκόκο, oι αμυντικοί Ζαγκαντού και Μόρεϊ και ο χαφ Μπέλιγχαμ.

Υπάρχει κι άλλη μια παράμετρος που μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο. Η επιλογή του προπονητή. Το κλαμπ απέλυσε τον Λουσιάν Φαβρ και προσέλαβε τον 38χρονο Εντιν Τέρζιτς. Η διοίκηση του έχει εμπιστοσύνη, αλλά οι ποδοσφαιριστές ακόμη προσπαθούν να προσαρμοστούν στην φιλοσοφία του. «Εχουμε βελτιωθεί και ελπίζουμε σύντομα να επιστρέψουμε στις επιτυχίες», λέει ο αθλητικός διευθυντής Μίχαελ Τσορκ. Η Ντόρτμουντ το έχει ανάγκη αυτό. Διαφορετικά πολλοί θα ετοιμάσουν βαλίτσες.