Ο Τζορτζ Ράσελ είναι έτοιμος για το δικό του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ο Τζορτζ Ράσελ είναι έτοιμος για το δικό του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Καθώς η Williams έχει μπει στην τελική ευθεία των προετοιμασιών της για τη νέα σεζόν της Formula 1, ο καλύτερος πιλότος της, o Τζορτζ Ράσελ ετοιμάζεται να παλέψει για την κατάκτηση του δικού του ξεχωριστού «τίτλου» και ν' αποκτήσει το δικαίωμα της διεκδίκησης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Δεν αναφερόμαστε, φυσικά, σ' αυτήν την σεζόν και όχι μ' αυτό το μονοθέσιο. Το FW43B στην πρώτη χρονιά της ομάδας χωρίς την εμπλοκή του ιδρυτή της, Σερ Φρανκ Γουΐλιαμς, μετά την πώληση της στη Dorilton Capital, θα τρέξει για να μην βγει... τελευταίο. Ο Ράσελ, όμως, ξέρει πως αν τα πάει καλά μ' αυτό το αυτοκίνητο τότε η Mercedes θα του δώσει την ευκαιρία που αναζητά το 2022. Είτε ως αντικαταστάτης του Σερ Λιούις Χάμιλτον, αν εκείνος σταματήσει, είτε ως αντικαταστάτης του Βάλτερι Μπότας. Ο Ράσελ όταν έτρεξε με το μονοθέσιο του Χάμιλτον στο GP του Σαχίρ πέρυσι, επειδή ο συμπατριώτης του νοσούσε με κορονοϊό, «άγγιξε» τη νίκη, αλλά του την στέρησε ένα μηχανικό πρόβλημα.

«Ο στόχος είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και ν' αποδώσω στο μέγιστο των ικανοτήτων μου. Στην πραγματικότητα, όλα τα υπόλοιπα είναι εκτός ελέγχου μου, ωστόσο, ο Τότο Βολφ (σ.σ. διευθυντής της Mercedes) πάντοτε μου δίνει την ευκαιρία όταν πιστεύει πως την αξίζω. Νομίζω πως το ίδιο θα συμβεί και τώρα αν τα πάω καλά αυτή την σεζόν», τόνισε. Οι φήμες μεταξύ των ομάδων είναι πως η Mercedes αν βρει έστω και μια χαραμάδα ανοιχτή θα «κυνηγήσει» τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull. Στην παρουσίαση του μονοθέσιου της Mercedes, πάντως, ο Χάμιλτον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκτείνει την συνεργασία του μαζί της και μετά το τέλος της σεζόν.

«Αν δεν γίνει τότε θα μείνω εδώ με τη Williams γιατί πιστεύω σ' αυτό που χτίζουμε», ανέφερε ο Ράσελ. Ο νέος ισχυρός άνδρας της ομάδας Γιόστ Καπούτο, υπεύθυνος στο παρελθόν για τις επιτυχίες της Volkswagen στα ράλι, παίρνει ως παράδειγμα τη McLaren για την ανάκαμψη της Williams. Βέβαια, ακόμη ψάχνουν χορηγούς, ενώ έχουν και την στήριξη της Sofina Foods, της εταιρίας του πατέρα του άλλου πιλότου τους, Νικολά Λατίφι. «Αν βγήκαν εκείνοι από τα προβλήματα, μπορούμε και εμείς», τόνισε. Βέβαια, για τον Ράσελ ίσως να είναι ή φέτος ή τίποτα μια και τα σενάρια που θέλουν τη Williams να έχει συμφωνήσει με τη Renault για να της δίνουν οι Γάλλοι κινητήρες ολοένα και πληθαίνουν.