Ο Σιμεόνε, ο Ζιντάν κι ο Κούμαν κρίνονται

Ο Σιμεόνε, ο Ζιντάν κι ο Κούμαν κρίνονται

Απομένουν τρεις αγωνιστικές στη LaLiga. Μέσα σ' αυτές θα κριθεί ποια από τις Ατλέτικο Μαδρίτης (πρώτη, 77 βαθμούς), Ρεάλ Μαδρίτης (δεύτερη, 75 βαθμούς) και Μπαρτσελόνα (3η, 75 βαθμούς) θα πάρει το πρωτάθλημα. Απόψε, η Μπάρτσα παίζει στην έδρα της Λεβάντε (23:00, COSMOTE TV SPORT 2), οι «ροχιμπλάνκος» αγωνίζονται αύριο κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και η «βασίλισσα» την Πέμπτη με τη Γρανάδα. Η πίεση προς τους προπονητές των τριών διεκδικητριών είναι τεράστια, όπως και η κριτική που δέχονται από «φίλους» και «εχθρούς» αρχίζοντας με το ότι καμία δεν είναι ομάδα υψηλού επιπέδου – η εικόνα τους στο Champions League τους δίνει δίκιο – και θα το πάρει αυτή που είναι λιγότερο κακή.

Ντιέγκο Σιμεόνε

Το περασμένο Σάββατο όταν η ομάδα του έφυγε με το 0-0 από το «Καμπ Νόου» της Μπαρτσελόνα, ο Ντιέγκο Σιμεόνε βρέθηκε στο «απόσπασμα». Ο Αργεντινός δεν έχει νικήσει ποτέ εκεί μέσα και η ομάδα του έπαιξε αρκετά καλά για να τα καταφέρει. Επειτα, είναι και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Στο πρώτο μισό της σεζόν, η Ατλέτικο έμοιαζε να έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα και μετά κατέρρευσε. Τώρα, δεν έχει καμία σταθερότητα. Εχοντας «μεταμορφώσει» τον σύλλογο, η Ατλέτικο Μαδρίτης τον επιβράβευσε με το μεγαλύτερο συμβόλαιο προπονητή στον κόσμο: 24 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Αν δεν πάρει το πρωτάθλημα αυτή την σεζόν που οι άλλες δύο αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα σε όλη την αγωνιστική περίοδο θα του «κολλήσουν» την ετικέτα του loser και ακόμη και στο περιβάλλον της Ατλέτικο θ' αρχίσουν να αναρωτιούνται μήπως έφτασε η στιγμή για το «αντίο».

Ζινεντίν Ζιντάν

Ο αποκλεισμός της Ρεάλ Μαδρίτης από την Τσέλσι στα ημιτελικά του Champions League έβαλε, απροσδόκητα, τον Ζινεντίν Ζιντάν σε θέση άμυνας. Κατηγορήθηκε από τα ισπανικά ΜΜΕ πως «φοβήθηκε» το ματς, πως η ομάδα του δεν έκανε αυτό που θα μπορούσε. Τί κι αν με υποδεέστερο και ταλαιπωρημένο ρόστερ, γεμάτο προβλήματα, την καθοδήγησε μέχρι τους «4». Η απορία ήταν γιατί έπαιξε ο Σέρχιο Ράμος κι ο Εντέν Αζάρ που προέρχονταν από μακροχρόνιους τραυματισμούς... Αυτή την σεζόν, η «βασίλισσα» έχει ταλαιπωρηθεί από τους τραυματισμούς και τα κρούσματα κορονοϊού: σχεδόν 60 απουσίες στο σύνολο στη διάρκεια της σεζόν. Το Σάββατο, στο 2-2 με την Σεβίλλη, όπου σταμάτησε να εξαρτάται από την ίδια για τον τίτλο έπαιξε χωρίς τους τέσσερις βασικούς αμυντικούς της. Γι' αυτά τα ζητήματα θεωρείται υπεύθυνος ο «Ζιζού»: πώς δεν διαχειρίστηκε σωστά το δυναμικό και δεν «έσφιξε τα λουριά» όσον αφορά στη σημασία αποφυγής μόλυνσης με την Covid-19. Πλέον, οι φήμες τον θέλουν να φεύγει στο τέλος της σεζόν ανεξαρτήτως αποτελέσματος και με προορισμό τη Γιουβέντους (σ.σ. χθες αυτή κράτησε τον Αντρέα Πίρλο). Ηδη έχει αρχίσει η καμπάνια για να τον διαδεχθεί ο Ραούλ, προπονητής της δεύτερης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ρόναλντ Κούμαν

Από τους τρεις κόουτς είναι ο μόνος που έχει πάρει έναν τίτλο κι εκείνος που άρχισε την σεζόν στην πιο δύσκολη θέση. Η Μπαρτσελόνα ήταν συντρίμμια. Οικονομικά προβλήματα, ένας πρόεδρος που παραιτήθηκε κι ο σταρ Λιονέλ Μέσι να μένει παρά τη θέλησή του για να παίξει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Επιπλέον, βασίζεται σε πολλούς νεαρούς παίκτες (Ντεστ, Μινγκέθα, Αραούχο στην άμυνα, Πέδρι στη μεσαία γραμμή) εξαιτίας και των κακών επιλογών στις μεταγραφές ή λόγω των πολλών τραυματισμών. Αυτή την σεζόν, όμως, η Μπάρτσα δεν είναι καλή στα σημαντικά ματς αν και κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας. Εχασε στον τελικό του Σούπερ Καπ και δεν νίκησε καμία από τις δύο άμεσες αντιπάλους της για το πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος Τζουάν Λαπόρτα ήδη εξετάζει εναλλακτικές μια και δεν φαίνεται να θεωρεί τον Ολλανδό τον κατάλληλο για να αλλάξει την πορεία της ομάδας και κυρίως να την κάνει αξιόπιστη διεκδικήτρια των σημαντικότερων τροπαίων. Ο Γκαρθία Πιμιέντα της Μπαρτσελόνα Β' παρουσιάζεται ως υποψήφιος για ν' αναλάβει την επόμενη σεζόν, ενώ ακούγονται και άλλα σενάρια που αφορούν στον Τσάβι, ακόμη και στον Πεπ Γκουαρδιόλα, τεχνικούς της Αλ Σαντ και της Μάντσεστερ Σίτι, αντίστοιχα.