Στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε: «Είχαμε εχθές ένα παιχνίδι στο ΣΕΦ που εξελίχθηκε σε ό,τι αφορά την τάξη μέσα στο γήπεδο και την τελική εξέλιξη του αγώνα καλά, ευτυχώς γιατί και εκεί υπήρχε φανατισμός. Είχαμε συμπεριφορές παραγόντων οι οποίες είναι αξιόποινες και αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο».
«Και εγώ ορισμένες φορές απορώ πώς ακριβώς συμπεριφερόμαστε, συνολικά κατ΄ αρχήν. Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό, και από την εμπειρία μου, έναν πολύ μεγάλο φανατισμό, μεγάλη ένταση για ένα παιχνίδι. Έχουμε παιχνίδια που υπάρχει ανταγωνισμός στο πλαίσιο των σπορ και έχουμε τον φανατισμό και από ανθρώπους που τους βλέπω, τους γνωρίζω και αναρωτιέμαι γιατί, τι συμβαίνει», δήλωσε αρχικά.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη στάση της Αστυνομίας, τονίζοντας: «Ερευνώ, στο πλαίσιο των νόμιμων αρμοδιοτήτων μου, κατά πόσο οι αστυνομικοί έπραξαν όπως όφειλαν. Θα εξετάσουμε αν έχουν ληφθεί μέτρα σε όλα τα επίπεδα».
Αν και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «ένα τέτοιο παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς σοβαρά επεισόδια», ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως «αναφορικά με τη διαχείριση συγκεκριμένων προσώπων, το θέμα θα διερευνηθεί».
Σε ερώτηση για το αν το επόμενο παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, ο υπουργός απάντησε: «Αρμόδια να αποφασίσουν είναι τα δικαιοδοτικά όργανα του αθλητισμού. Η Αστυνομία θα πράξει ό,τι απαιτείται και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα».
Κλείνοντας, σχολίασε: «Παρατηρώ μεγάλη ένταση γύρω από τα παιχνίδια. Υπάρχει φανατισμός από ανθρώπους, ορισμένους από τους οποίους γνωρίζω προσωπικά, και αναρωτιέμαι τι ακριβώς συμβαίνει. Τον τελευταίο χρόνο δεν είχαμε επεισόδια ούτε εγκληματικές οργανώσεις που ντρόπιαζαν το ποδόσφαιρο και τη χώρα».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναζητήσεις για την σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, του ισχυρού παράγοντα της ΚΑΕ Παναθηναϊκού, που πρωταγωνίστησε στο χθεσινό περιστατικό κατά τη διάρκεια του 2ου τελικού μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού-ΠΑΟ στο ΣΕΦ, βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, μετά από μήνυση σε βάρος του.