Η Γεωργία προειδοποίησε την Ελλάδα δυο φορές και δεν αστειεύεται

Η Γεωργία προειδοποίησε την Ελλάδα δυο φορές και δεν αστειεύεται

Η Εθνική Γεωργίας δεν θα είναι εύκολη αντίπαλος την Τετάρτη για την Εθνική Ελλάδας, στο δεύτερο ματς της «γαλανόλευκης» στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Το συγκρότημα του Τζον φαν'τ Σιπ είχε περισσότερο χρόνο και παραπάνω ξεκούραση για την προετοιμασία του ματς, αφού το χθεσινό φιλικό με την Ονδούρα (νίκη με 2-1) δεν αποτέλεσε μεγάλη επιβάρυνση. Αντίθετα, για τους Γεωργιανούς θα είναι το τρίτο ματς σε έξι μέρες για τη διαδικασία και με δύο ταξίδια. Αυτό το πλεονέκτημα θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Η Γεωργία άρχισε την πορεία της στην Σουηδία όπου έχασε με 1-0. Επαιξε έξυπνα και με μεγάλη πειθαρχία για να περιορίσει τα ατού των γηπεδούχων και έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Το να πάρει αποτέλεσμα δεν θα ήταν εκτός πραγματικότητας. Προκάλεσε ενθουσιασμό η εμφάνισή της που έδωσε... φτερά κόντρα στους Ισπανούς. «Κόπηκαν», όμως, στις καθυστερήσεις του χθεσινού ματς στο «Μπόρις Παϊχάτζε». Ηττήθηκε με 2-1 σε αγώνα όπου προηγήθηκε κι ενώ έβλεπε να έρχεται μια μεγάλη επιτυχία. Ακόμη μια προσπάθεια όπου πλησίασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό.

Οι Γεωργιανοί είναι «σκληρά καρύδια». Εφτασαν μέχρι τα μπαράζ του EURO όπου αποκλείστηκαν από τη Β. Μακεδονία τον περασμένο Νοέμβριο. Αυτό από μόνο του δείχνει τα βήματα προς τα μπροστά που έχει κάνει η ομάδα. Ωστόσο, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας βρέθηκε να ψάχνει τον άνθρωπο που θα βοηθούσε τους παίκτες να κάνουν το κάτι παραπάνω μετά την παραίτηση του Βλάντιμιρ Βάις. Ο Σλοβάκος τεχνικός χωρίς την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παραιτήθηκε.

Από το... πουθενά προσέλαβαν τον Γάλλο, Βίλι Σανιόλ. Ο Σανιόλ αφού δούλεψε ως βοηθός του Κάρλο Αντσελότι στη Μπάγερν Μονάχου και έγραψε και στο βιογραφικό του πως υπήρξε υπηρεσιακός τεχνικός της ομάδας έια ένα ματς, δούλεψε ως σχολιαστής στο γαλλικό δίκτυο RMC από το 2017 ως το 2019. Προηγουμένως είχε εργαστεί στη Μπορντό, αλλά και στις Ελπίδες της Γαλλίας και στις ακαδημίες του Βαυαρικού κλαμπ.

Ο Σανιόλ έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Γεωργίας κόντρα στην Σουηδία και με την Ισπανία η ομάδα του έδειξε πως ότι της λείπει σε ταλέντο το έχει σε αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, ενώ είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Με την Ισπανία, ιδίως στο πρώτο μέρος θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει και δεύτερη φορά. Πολλά βασίζονται, δε, και στα πόδια του Κβίχα Κβαρατσκέλια. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός της ρωσικής Ρούμπιν Καζάν ήταν εκείνος που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην σουηδική άμυνα και χθες κόντρα στη «Λα Ρόχα» άνοιξε το σκορ. Εγινε αλλαγή, όμως, και ήδη ήταν καταπονημένος και η συμμετοχή με την Ισπανία ήταν στον... αέρα μέχρι χθες. Σίγουρα θα λείψει ο χαφ Σενγκέλια που αποβλήθηκε στο τέλος του ματς με την Ισπανία.

Ο τρόπος που έχασε τόσο από την Σουηδία όσο και από την Ισπανία ήταν επίπονος, παρόλο που τα τοπικά ΜΜΕ επαίνεσαν την ανταγωνιστικότητα της ομάδας και την προσέγγιση. Τέτοιες ήττες είτε πεισμώνουν μια ομάδα ή την ωθούν σε... παραίτηση. Ο Σανιόλ έχοντας υπάρξει ο ίδιος δεξιός μπακ υψηλού επιπέδου με πολλά τρόπαια στο παλμαρέ του και με πολλά χρόνια στ' αποδυτήρια ξέρει πως έχει δουλειά στο ψυχολογικό κομμάτι πριν το ταξίδι για την Ελλάδα και τον αγώνα της Τετάρτης.