Της Μαριάννας Σκυλακάκη
Η είδηση ότι ο Gary Cohn υπέβαλε την παραίτησή του στον Αμερικανό πρόεδρο έκανε το γύρο του κόσμου τις τελευταίες μέρες.
Ο ίδιος ο Donald Trump προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία των διαδοχικών αποχωρήσεων σημαντικών μελών της κυβερνητικής του ομάδας, με τη γνωστή τάση του για υπερβολή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Όλοι θέλουν να έρθουν [να δουλέψουν] στο Λευκό Οίκο. Μπορώ να επιλέξω οποιονδήποτε. Μπορώ να πάρω οποιαδήποτε θέση στο Λευκό Οίκο και να επιλέξω [γι' αυτήν] από 10 κορυφαία άτομα". Και όμως, δεν είναι έτσι. Οι πιο μετριοπαθείς σύμβουλοί του, από πλευράς ιδεολογικού στίγματος, εγκαταλείπουν το πλοίο ένας-ένας.
Κι αν το ένστικτό μας λέει ότι αυτό είναι μια καλή εξέλιξη, ενδεικτική ενός κλίματος που δεν θα επιτρέψει στον Donald Trump να κερδίσει μια δεύτερη τετραετία στην Ουάσιγκτον, δεν έχουμε μάλλον αναλογιστεί τη ζημιά που μπορεί να συντελεστεί στο ενδιάμεσο. Με την αποχώρηση προσωπικοτήτων όπως ο Gary Cohn, η επιρροή πιο ακραίων φωνών θα αυξηθεί αναπόφευκτα (και επικίνδυνα) σε όλο το φάσμα των ζητημάτων.
Για περισσότερα άρθρα από το αθηΝΕΑ, επισκεφθείτε το www.a8inea.com.