Προγράμματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης για όλους

Προγράμματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης για όλους

Η έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης στην Ελλάδα έχει ως αποτέλεσμα πολλοί ασφαλισμένοι να συνειδητοποιούν την πιο ακατάλληλη στιγμή, ήτοι τη στιγμή που χρειάζονται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την ασφαλιστική κάλυψη, ότι δεν είναι ασφαλισμένοι. Αυτό συμβαίνει στην πλειονότητα των περιπτώσεων γιατί οι πολίτες δεν έχουν καταλάβει ποιες ακριβώς είναι οι καλύψεις που τους προσφέρει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν τα ασφαλιστικά προγράμματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που δεν γνωρίζουν τι είδους υπηρεσίες υγείας προσφέρουν τα προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης και - κατ' αντιστοιχία - τι είδους αυτά της δευτεροβάθμιας.

Με λίγα λόγια λοιπόν, τα προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι αυτά που παρέχουν εξωνοσοκομειακές καλύψεις, δηλαδή διαγνωστικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων κ.λπ. Από την άλλη πλευρά, τα προγράμματα δευτεροβάθμιας περίθαλψης αφορούν σε νοσοκομειακές καλύψεις, δηλαδή σε καλύψεις που έχουν σχέση με την εισαγωγή σε νοσοκομείο για θεραπεία ή και χειρουργική αποκατάσταση.

Είναι σαφές ότι τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κατάρρευσης του κρατικού συστήματος υγείας, οι πολίτες ενδιαφέρονται ολοένα περισσότερο για τα ιδιωτικά προγράμματα, καθώς κατανοούν ότι έτσι αποκτούν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας χωρίς τις αναμονές και τις χρονοβόρες διαδικασίες των δημόσιων ταμείων. Στην αγορά διατίθενται προγράμματα τα οποία καλύπτουν το σύνολο των αναγκών. Ευέλικτα και εξατομικευμένα προγράμματα, προγράμματα για όλη την οικογένεια, για παιδιά, και άλλα που εστιάζουν σε συγκεκριμένες καλύψεις.

Πιο αναλυτικά, σε επίπεδο εξωνοσοκομειακών καλύψεων, με τα ιδιωτικά προγράμματα μπορείτε, ενδεικτικά, να απολαμβάνετε από δωρεάν ετήσιο check-up έως απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις, προγεννητικούς ελέγχους, ακόμη και οδοντιατρικές πράξεις και φυσικοθεραπείες με σημαντικές εκπτώσεις.

Θα βρείτε, επίσης, νοσοκομειακά προγράμματα που θωρακίζουν την υγεία σας, προσφέροντας ουσιαστικές καλύψεις σε ευρεία γκάμα ιδιωτικών νοσοκομείων στην Ελλάδα ή / και στο εξωτερικό, σε πολύ προσιτό κόστος. Από δωρεάν ασφάλιση για τα παιδιά της οικογένειας, μέχρι εναλλακτικές θεραπείες, επίδομα τοκετού και μηδενική οικονομική επιβάρυνση σε σοβαρές ασθένειες, οι καλύψεις των ιδιωτικών προγραμμάτων έρχονται να ταυτιστούν με τις ανάγκες σας.

Έχετε, λοιπόν, τη δυνατότητα να επιλέξετε το πρόγραμμα ή και τον συνδυασμό προγραμμάτων που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας και στις οικονομικές σας δυνατότητες. Θα πρέπει να τονιστεί, τέλος, ότι και οι δύο κατηγορίες των ασφαλιστικών προγραμμάτων υπηρεσιών Υγείας είναι εξίσου σημαντικές καθώς προστατεύουν το μεγαλύτερο αγαθό, την υγεία μας.

Όμως, όσο απλή και αν μοιάζει η επιλογή ενός ασφαλιστηρίου, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Άλλωστε μιλάμε για την υγεία και όχι για κάποιο περιουσιακό στοιχείο, του οποίου η αξία περιορίζεται σε υλικά και ίσως συναισθηματικά πλαίσια. Λόγω της σύνθετης φύσης τους, εμπεριέχουν όρους, έννοιες και εξαιρέσεις, τις οποίες μόνο ένας εξειδικευμένος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής μπορεί να εξηγήσει.

Τα «συστατικά» των προγραμμάτων αυτών συμπεριλαμβάνουν έννοιες που απαιτούν γνώσεις και εμπειρία, γι'' αυτό το λόγο μην αφήνετε τίποτα στην τύχη. Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις καλύψεις, τους όρους και τις εξαιρέσεις από τον προσωπικό σας ασφαλιστή για να διασφαλίσετε ότι το ασφαλιστικό πρόγραμμα Υγείας που επιλέγετε θα έχει την αποτελεσματικότητα που ζητάτε.

Το liberal.gr παρουσιάζει ενδιαφέροντα χρηστικά θέματα που αφορούν την ιδιωτική ασφάλιση, με την υποστήριξη και συνεισφορά της εταιρείας «ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ».