Η Θραύση Κρυστάλλων γίνεται απαραίτητη κάλυψη

Η Θραύση Κρυστάλλων γίνεται απαραίτητη κάλυψη

Ποιος περίμενε ότι θα μιλάμε στην Ελλάδα για... μεσογειακούς κυκλώνες και ανέμους ισχύος 12 μποφόρ και μάλιστα Σεπτέμβριο μήνα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες δεν μας δείχνουν μόνο ότι η Ελλάδα πλησιάζει κάθε χρόνο και περισσότερο σε... τροπικό κλίμα. Λειτουργούν, παράλληλα, ως αυστηρές προειδοποιήσεις έναντι των κινδύνων που αφορούν την περιουσία μας και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε καθημερινή βάση.

Δέντρα πέφτουν και επικίνδυνα αντικείμενα κάθε μορφής αιωρούνται με... απειλητικές διαθέσεις. Ένα από τα περιουσιακά μας στοιχεία που βρίσκεται ψηλά στη λίστα των «θυμάτων» από τέτοια φαινόμενα είναι το αυτοκίνητο και ειδικότερα το παρμπρίζ. Η κάλυψη της Θραύσης Κρυστάλλων κερδίζει συνεχώς έδαφος μεταξύ των προαιρετικών καλύψεων ενός συμβολαίου ασφάλισης αυτοκινήτου.

Καλύπτει, μέχρι του ποσού που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, τις ζημιές των σταθερά και μόνιμα τοποθετημένων κρυστάλλων (του μπροστινού και πίσω παρμπρίζ, των πλευρικών παραθύρων καθώς και των από το εργοστάσιο τοποθετημένων κρυστάλλινων μόνο ηλιοροφών) του ασφαλισμένου οχήματος σαν συνέπεια οποιουδήποτε τυχαίου περιστατικού. Στην αποζημίωση περιλαμβάνονται το κόστος των ανταλλακτικών, των εξόδων τοποθέτησης ή επισκευής , καθώς και το κόστος καθαρισμού. Το κόστος της κάλυψης είναι πάρα πολύ μικρό αν σκεφτούμε ότι περίπου 1 στις 4 ζημιές που καταγράφονται στα αυτοκίνητα αφορά στην επισκευή ή αντικατάσταση κρυστάλλων.

Αρκεί να σκεφτούμε ότι αν ένα οποιοδήποτε ιπτάμενο αντικείμενο – από μία πέτρα που «εκτοξεύει» η ρόδα προπορευόμενου οχήματος μέχρι ένα κλαδί από δέντρο που μετατρέπεται σε φονικό όπλο από τους ισχυρούς ανέμους – προκαλέσει έστω ένα μικρό ράγισμα στο παρμπρίζ, η ζημιά μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια του αυτοκινήτου και των επιβαινόντων. Πόσο μάλλον, αν σπάσει το τζάμι και θέλει άμεση αντικατάσταση.

Μπορεί, επίσης, να «εκτροχιάσει» τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό. Χωρίς την κάλυψη της Θραύσης Κρυστάλλων, το κόστος που θα επιβάρυνε τον ασφαλισμένο, ανάλογα με την μάρκα του οχήματος, ξεκινάει τουλάχιστον από 200 ευρώ και μπορεί να φθάσει και πάνω από 1.000 ευρώ στα οχήματα πολυτελείας. Με την κάλυψη της Θραύσης Κρυστάλλων μπορείτε να επισκευάσετε χωρίς καμία επιβάρυνση τη ζημιά σε συνεργαζόμενο με την εταιρία συνεργείο.

Μην αφήσετε, λοιπόν, μία κακή στιγμή ή ένα ακραίο – αλλά σύνηθες – φαινόμενο να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας και να προκαλέσει οικονομικό... σοκ.

Η θραύση κρυστάλλων σχετίζεται έως ένα βαθμό με τη συχνότητα κυκλοφορίας του οχήματος και παράλληλα με την κατάσταση του οδοστρώματος αλλά και με κακόβουλες πράξεις, όπως απόπειρες κλοπής ή ταραχές. Όπως πάντα, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να προσέχουν τις εξαιρέσεις και τις διαφοροποιήσεις μεταξύ συμβολαίων και εταιρειών.

Καλό είναι λοιπόν ο ασφαλισμένος, ακόμη και για μια τόσο συνηθισμένη κάλυψη να κάνει την έρευνά του. Η σωστή ενημέρωση και κατεύθυνση από τον προσωπικό ασφαλιστή αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για μία αποτελεσματική ασφάλιση.

Το liberal.gr παρουσιάζει ενδιαφέροντα χρηστικά θέματα που αφορούν την ιδιωτική ασφάλιση, με την υποστήριξη και συνεισφορά της εταιρείας «ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ».