Ζαχαρίας Ζούπης: Όταν ο κυνισμός τρομάζει

Ζαχαρίας Ζούπης: Όταν ο κυνισμός τρομάζει

Όταν η πρώτη αντίδραση του Πρωθυπουργού μετά την δολοφονική επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, είναι να καταδικάσει τους φασίστες, με την διευκρίνηση ότι δεν ήταν ούτε αγανακτισμένοι, ούτε πλήθος, τότε αισθάνεσαι ότι κάτι αρρωστημένο και επικίνδυνο υπάρχει στον πυρήνα σκέψης όσων έγραψαν ένα τέτοιο μήνυμα. Τι ήθελαν να μας πουν άραγε δια στόματος Α.Τσίπρα;

Ότι αν ήταν αγανακτισμένοι, αν ήταν πλήθος, τότε θα επιτρεπόταν να προπηλακίσουν κάποιον; Όταν όμως η δεύτερη αντίδραση είναι να καταγγέλεται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και μάλιστα με ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο η Ν.Δ για τους αλήτες που επιτεθηκαν και ξυλοφόρτισαν τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης , τότε όλα τερματίζουν. Ένας ωμός κυνισμός, μια ολοκληρωτικής έμπνευσης εξουσιολαγεία αναδύεται και προιδεάζει τι έχει να κάνει αυτη η παρέα μέχρι τις επόμενες εκλογές.Απορώ πως δεν είπε και πως πίσω από τον Ρουβίκωνα είναι το Κίνημα Αλλαγής ,αλλά ξέχασα. Αυτά είναι « δικά μας παιδιά » που δεν ασκούν βία. Απλά κάνουν ακτιβισμό!

Αλήθεια τι να λένε όσοι έχουν σπεύσει εσχάτως να μας πείσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχτηκε σε ένα σύγχρονο κόμμα της Ευρωπαικής Κεντροαριστεράς; Έχουν να κάνουν κάποιο σχόλιο; Δεν αισθάνονται ότι το οφείλουν; Βλέπουν σοβαρή αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή των αντισυγκενρώσεων, της διάλυσης παρελάσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρόντα και των φραστικών και οχι μόνο προπηλακισμών; Είναι δυνατόν να υπάρξουν θεμελιώδεις αλλαγές στο DNA ενός λαικιστικού κόμματος που ανέβηκε στην εξουσία με ψέματα, με ενοχοποίηση των πάντων, με  ξυλοδαρμό και σπίλωση πολιτικών αντιπάλων;

Ποια είναι η αντίληψη άραγε για την βία αυτού του κόμματος σήμερα; Την βλέπουμε. Κάποτε θεωρούσαν δείγμα αντίστασης να γιαουρτώνεις τον Θ.Πάγκαλο, να ξυλοφορτώνουν «παιδιά» και αγανακτισμένοι τον Κουμουτσάκο, τον Χατζηδάκη και τον Πολυζωγόπουλο, να παρακολουθούν χιλιάδες διαδηλωτές άπρακτοι να καίγονται στην MARFIN, να κυνηγάνε βουλευτές ακόμα και όταν έπιναν καφέ. Τώρα τηρούν στάση ανοχής, κανακεύουν  όσους πάνε και τα σπάνε όλα έχοντας υποδεχτεί σαν ήρωα τον Κουφοντίνα έξω από την φυλακή, κλείνουν τα μάτια όταν καίνε τρόλει ή δέρνουν Πανεπιστημιακούς. Τι ακριβώς άλλαξε αλήθεια στον πυρήνα της αντιδημοκρατικής αντίληψής τους; Απολύτως τίποτα.

Όσοι πιστεύουν ότι « δεν αρκεί να κερδίσεις στις εκλογές, αλλά πρέπει να πάρεις και την εξουσία » αντικειμενικά έχουν και την αντίληψη της καλής και της κακής βίας, της δικαιολογημένης και της αδικαιολόγητης βίας, της ανεκτής αριστερής βίας και της ακροδεξιάς βίας που πρεπει να καταδικαστεί. Συγγνώμη αλλά αυτό δεν είναι δείγμα προοδευτικής αντίληψης , εξευρωπαισμού, κανονικοποίησης.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Metarithmisi.gr