Το φαινόμενο Πολάκης

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, 00:03
-A +A

Του Θανάση Χειμωνά 

«Γκεσταμπιτες, μενουμεευρώπηδες, βαστασοιμπλέδες ……μη χαίρεστε….ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ …όσο καθυστέρηση κι αν μας παίξει ο αρχηγός σας…..δεν έχει πολύ χρόνο ακόμα …… »

Αυτό ήταν το προχθεσινό στάτους στο Facebook του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη που έκανε πάταγο. Εντάξει, η λέξη «πάταγος» σχετική είναι. Αυτά που γράφουν οι συριζαίοι στα σόσιαλ μίντια σπάνια ταράζουν τα νερά, όσο τερατώδη και αν είναι. Βλέπετε, αν δεν έχεις έμμισθα τρολ να το “diedwsoun” και υπάκουα site ανθυποδημοσιογράφων να στοχοποιήσουν τον εκάστοτε «γερμανοτσολιά»/ «ανθέλληνα» δεν πας μακριά. Τέλος πάντων. Δεν είναι αυτό το θέμα μας. Δεν πρόκειται καν να στηλιτεύσω τον τρόπο που εκφράζεται ο Πολάκης στo Facebook, εγώ έχω γράψει χειρότερα. Θα μου πεις πως ο Πολάκης είναι κοτζαμάν υπουργός αλλά δε βαριέσαι…

Φυσικά το παραπάνω στάτους δεν είναι μεμονωμένο. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της συμπεριφοράς της διαδικτυακής περσόνας του εν λόγω υπουργού. Ορθογραφικά λάθη, ασυνταξία, κεφαλαία, πέντε κι έξι τελείες αντί για τρεις και φυσικά το «γκεσταΜπίτες» για να δοθεί έμφαση στην –αποκρουστική ούτως ή άλλως- λέξη. Όλα αυτά πασπαλισμένα με ρητορική μίσους και το γνωστό αφήγημα περί προδοτών μνημονιακών φιλοευρωπαίων. Εδώ θα προσθέσω και τις γνωστές on camera απειλές κατά δημοσιογράφων.

Δεν σας θυμίζει κάτι όλη αυτή η ιστορία; Μα πρόκειται ακριβώς για τον τρόπο που εκφράζονταν και εκφράζονται οι hardcore οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό είναι άλλωστε που κάνει τον Πολάκη μοναδικό: Πρόκειται για το μόνο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει στην καρδιά του μέσου συριζαίου. Του απευθύνεται στη γλώσσα του, του λέει αυτό ακριβώς που θέλει να ακούσει. Και οι λέξεις συνοδεύονται από πράξεις. Η πολυδιαφημισμένη επέμβαση στις αιμορροΐδες κάποιου ταλαίπωρου στην Σαντορίνη και οι αντίστοιχες εγχειρήσεις σε ασθενείς-φαντάσματα στην Ζάκυνθο μπορεί να κάνουν κάποιους από εμάς να γελάμε αλλά δεν είναι λίγοι οι συμπατριώτες μας που θα αναφωνήσουν ενθουσιασμένοι: «Επιτέλους κάποιος που δουλεύει! Που ξημεροβραδιάζεται στα χειρουργεία! Που δεν φοβάται να λερώσει τα χέρια του με το αίμα των αναξιοπαθούντων! Τέτοιους υπουργούς θέλουμε!».

Αυτή είναι μια ακόμη επιτυχία του Πολάκη. Αν ρωτήσεις τον κόσμο οι 99 στους 100 θα σου πουν πως είναι υπουργός Υγείας. Στην πραγματικότητα όμως είναι ένας «ταπεινός» αναπληρωτής πίσω από τον –χαμηλών τόνων- Ανδρέα Ξανθό.

Δεν έχει τύχει να βρεθώ ποτέ σε πάνελ μαζί του. Δεν είμαι σε θέση να σας πω από προσωπική πείρα αν είναι όντως έτσι όπως παρουσιάζεται ή αν παίζει κάποιον ρόλο. Προφανώς έχει βάλει κι αυτός το λιθαράκι που του αναλογούσε στην καταστροφή της Υγείας στην χώρα αλλά σίγουρα δεν την κατέστρεψε αυτός. Η Υγεία στην Ελλάδα νοσεί χρόνια, πολύ πριν την αποτελειώσει η οικονομική κρίση. Έχω ακούσει δε πως είναι και καλός γιατρός. Λίγη σημασία έχουν όλα αυτά πάντως. Αν το σκεφτείτε, ο Πολάκης είναι το μοναδικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να ανταγωνιστεί σε δημοτικότητα τον τρισμέγιστο Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Πάνο τον Καμμένο με τον οποίο εσχάτως έχει αναπτύξει και κολλητιλίκια. Και σίγουρα δεν είναι ούτε γραφικός ούτε αφελής όπως τον παρουσιάζουν κάποιοι. Αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του Τσίπρα σε ό,τι αφορά την συσπείρωση του συριζαίικου όχλου όταν θα έρθει η ώρα για την τελική αναμέτρησή με τους «Γκεσταμπιτες, (τους) μενουμεευρώπηδες και ( τους) βαστασοιμπλέδες ……».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 04/09/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα