Τα μειράκια του ΚΙΝΑΛ

Η κυρία Φ. Γεννηματά επιχείρησε ανανέωση στο στελεχικό δυναμικό του κόμματος της και όντως εμφάνισε αρκετά νέα πρόσωπα νεαρής ηλικίας. Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις δεν βρίσκεται στην ηλικία αλλά στις απόψεις. Πολλές φορές νέα παιδιά έχουν παλιά μυαλά και σκουριασμένες θέσεις, καθώς χωρίς παιδεία και κριτική σκέψη, απλώς αναπαράγουν τα όσα ακούν στο πολιτικό περιβάλλον στο οποίο κινούνται. Είναι οι περίφημοι «νέοι, γέροι».

Χωρίς κανένα ενδοιασμό θα κατέτασσα σε αυτήν την κατηγορία αυτήν την νέα γενιά στελεχών της κυρίας Γεννηματά. Χωρίς φαντασία, χωρίς γνώσεις, ανιστόρητοι, επιδίδονται σε αγώνα κομματικού πατριωτισμού, με γλώσσα αμετροεπή και λόγο αρτηριοσκληρωτικό.

Προχθές ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ για δεύτερη φορά χρησιμοποίησε την έκφραση «Μαξίμου Α.Ε.». Προφανώς, άρεσε στην ηγεσία και του είπε να την επαναλάβει. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι το «Μαξίμου Α.Ε.» δεν είναι πολιτική κριτική, αλλά ποινικού χαρακτήρα καταγγελία.

Οι Α.Ε. έχουν, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, ως σκοπό την πραγματοποίηση οικονομικού κέρδους για τους μετόχους τους. Φαίνεται πως το επίσημο ΚΙΝΑΛ πιστεύει πως στο Μέγαρο Μαξίμου εργάζονται όχι για το γενικό καλό, όχι για το καλό του κόμματός τους, αλλά για ίδιον οικονομικό όφελος.

Το «Μαξίμου Α.Ε.» αυτό σημαίνει. Οπότε τίθεται το ερώτημα. Αν όντως η κυρία Γεννηματά αυτό πιστεύει προφανώς θα έχει στοιχεία για συγκεκριμένες συναλλαγές. Γιατί δεν κάνει επώνυμη καταγγελία ώστε να επιληφθεί ο εισαγγελέας; Δεν αντιλαμβάνεται πως αν δεν υπάρχουν αυτά τα συγκεκριμένα στοιχεία το «Μαξίμου Α.Ε.» δεν αποτελεί πολιτική θέση, αλλά απλώς πολιτική αλητεία; Γιατί η κυρία Γεννηματά δεν συμμαζεύει τα αστοιχείωτα μειράκια της;

Τέλος, στο ΚΙΝΑΛ δεν θα έπρεπε να μιλούν αυτοί για Α.Ε. Και ο νοών, νοείτω. Ή στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!

Στην ίδια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ καταφέρθηκε εναντίον της «μεταγραφής» Στυλιανίδη. Σίγουρα το μειράκιον, λόγω ηλικίας, δεν γνωρίζει τίποτα για τον Λουκή Ακρίτα ή για τον Γιάννο Κρανιδιώτη.

Κύπριοι και ο δύο, όπως και ο Χριστοδουλίδης σύντροφος του Γιώργου Γεννηματά στο Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ, ενσωματώθηκαν στο πολιτικό σύστημα της μητέρας—πατρίδας και διακρίθηκαν. Είμαι σίγουρος πως αν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα πετούσε κλωτσηδόν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που θα μιλούσε απαξιωτικά για τους Ελληνοκύπριους πολιτικούς που καλούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα τους.

Είπαμε, επιβάλλεται να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, το ΚΙΝΑΛ να αναπτύσσει τον δικό του αυτόνομο λόγο, να τηρεί τις αποστάσεις του από τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά στο πλαίσιο της ευπρεπούς αντιπαράθεσης. Προφανώς, η κυρία Γεννηματά πιστεύει πως επαναλαμβανόμενες εκφράσεις της μορφής «Μαξίμου ΑΕ» την ενισχύουν στην εσωκομματική μάχη.

Με δεδομένα τα φρονήματα της μεγάλης πλειοψηφίας των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά, αλλά προσωπικά ουδόλως με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει όμως η απόπειρα δημιουργίας τοξικού πολιτικού κλίματος περασμένων δεκαετιών. Και σε αυτό έχουν ευθύνη τόσο η κυρία Γεννηματά όσο και τα μειράκια της.

ΥΓ. Ας γνωρίζει ο Ν. Ανδρουλάκης πως η σιωπή, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι χρυσός.