Σύντροφοι, ψηφίστε!

Του Θανάση Χειμωνά

Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν! Λίγες ώρες απομένουν πλέον μέχρι να μάθουμε  ποιοι θα είναι ο δύο υποψήφιοι που θα προκριθούν στον "τελικό" και θα κονταροχτυπηθούν για την ηγεσία της, διευρυμένης πλέον, Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Το πότε βέβαια θα γνωρίζουμε ποια θα είναι ακριβώς η μορφή αυτής της διευρυμένης Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι μια άλλη, πονεμένη, ιστορία.

Όχι, δεν γράφω αυτό το κείμενο για να σας κατευθύνω προς συγκεκριμένο υποψήφιο. Άλλωστε, όποιος παρακολουθεί την αρθρογραφία ή έστω το προφίλ μου στο Facebook ξέρει πολύ καλά ποιον έχω επιλέξει. Θέλω απλώς να κάνω μια έκκληση. Η έκκληση αυτή φυσικά δεν αφορά όσους θεωρούν πως η σωτηρία βρίσκεται στην Νέα Δημοκρατία.

 Και σίγουρα δεν αφορά τους οπαδούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή των αντιευρωπαϊκών κομμάτων. Ούτως ή άλλως αμφιβάλω αν οι τελευταίοι ασχολούνται με το τι γράφω σε αυτό τo site ή και με το site το ίδιο γενικότερα.

Απευθύνομαι σε όλους του υπόλοιπους. Στους νυν και πρώην πασόκους αλλά και τους ποταμίσιους. Σε όσους τοποθετούν ιδεολογικά τον εαυτό τους στον χώρο της Κενροαριστεράς και τον μεσαίο χώρο. Ακόμα και σε όσους δεν έχουν ψηφίσει ποτέ τίποτα στη ζωή τους αλλά πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και έχουν ανάγκη από μια μεταρρυθμιστική και προοδευτική φωνή.

Σε όλους αυτούς λοιπόν λέω: Σύντροφοι, ψηφίστε! Ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποιος υποψήφιος που να σας ενθουσιάζει πρέπει αυτή την Κυριακή να κάνετε τον κόπο να μετακινηθείτε (μια και κάποιοι δεν επέτρεψαν την ηλεκτρονική ψηφοφορία) και να συμμετάσχετε στην διαδικασία. Αν δεν έχετε καταλήξει κάπου ρίξτε λευκό. Μπορείτε επίσης να ψηφίσετε ένα από τα τρία απόλυτα αουτσάιντερ (Πόντας, Γάτσιος, Τζιώτης). Μόνο έτσι θα μπορέσετε να συμμετάσχετε στον δεύτερο γύρο, τότε που τα πράγματα θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα. Ως γνωστόν, στον δεύτερο γύρο δικαιούνται να ψηφίσουν  μόνο όσοι θα έχουν ψηφίσει στον πρώτο. Μετά τις επτά το βράδυ της Κυριακής λοιπόν θα είναι αργά.

Η μαζική συμμετοχή όμως έχει και μια άλλη σημασία: Θα σμπαραλιάσει τους κομματικούς μηχανισμούς. Κάθε ελεύθερη ψήφος ακυρώνει εμπράκτως την ψήφο κάποιου κομματόσκυλου που επέλεξε υποψήφιο είτε από προσωπικό συμφέρον είτε επειδή έτσι του είπανε.

Πάνω απ'' όλα όμως, σύντροφοι ψηφίστε επειδή ίσως να μην έχετε άλλη ευκαιρία.  Ένα ατυχές αποτέλεσμα μεθαύριο πιθανότατα θα σημάνει το τέλος της Κεντροαριστεράς στη χώρα για πολλά πολλά χρόνια. Στο χέρια σας είναι να την κρατήσετε ζωντανή. Στο χέρι σας  είναι να σώσετε την Ελλάδα από τον  προδιαγραφόμενο καταστροφικό διπολισμό.