Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, 00:02

-A +A

Συνθήκες ανωμαλίας με την ανοχή (;) Τσίπρα!

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, 00:02
Συνθήκες ανωμαλίας με την ανοχή (;) Τσίπρα!
-A +A

Μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να πάει στην πλατεία Εξαρχείων και να πιει τον καφέ του; Μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά του η κυβέρνηση; Μην πάμε μακριά. Μια ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε μπογιές στην Βουλή, στο πιο καλά φυλαγμένο κτήριο της χώρας, στην πιο καλά φυλαγμένη περιοχή. Ένα αντάρτικο πόλεως στήνεται εδώ και καιρό με την ανοχή (τουλάχιστον) κυβερνητικών στελεχών.

Δύο πράγματα έκανε αυτή η κυβέρνηση, πριν καλά – καλά ο πρόεδρος Αλέξης επισκεφτεί το Μαξίμου. Το πρώτο ήταν να διορίσει τον δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη στην ΕΥΠ. Προφανώς είχε ακούσει τι είχε συμβεί στον πρόεδρο Κώστα που καθυστέρησε χαρακτηριστικά στην αλλαγή της ηγεσίας της ευαίσθητης αυτής υπηρεσίας. Το δεύτερο ήταν στελέχη τους να επισκεφτούν άμεσα τους τρομοκράτες στις φυλακές και στην συνέχεια να καταργήσουν τις φυλακές τύπου Γ.

Να πούμε μία μεγάλη αλήθεια: Ο νόμος, όπως αυτός διαμορφώθηκε μετά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, δίνει το δικαίωμα στον δολοφόνο Κουφοντίνα να πάρει άδεια και να πάει στο σπίτι του να φάει με την οικογένειά του. Αν κάποιος θέλει να μην δίνεται άδεια σε δολοφόνους όπως ο Κουφοντίνας, δεν έχει παρά να αλλάξει τον νόμο. Αν ρωτάτε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, δεν συνηθίζεται, απ' όσο ξέρουμε, να δίνονται ειδικά προνόμια σε αμετανόητους τρομοκράτες. Στην Ελλάδα οι δολοφόνοι της 17Ν έχουν βαπτιστεί από ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος «πολιτικοί αγωνιστές». Το περιβάλλον είναι αρκετά ευνοϊκό για καταστάσεις τύπου Ιταλίας της δεκαετίας του ''70…

Είναι σαφές ότι η επόμενη κυβέρνηση θα αλλάξει την νομοθεσία, έτσι ώστε οι τρομοκράτες να μην βγαίνουν εκδρομή στο Σύνταγμα. Επίσης, πρόκειται να αλλάξουν πολλά σε σχέση με το τι είναι αδίκημα και τι δεν είναι. Η ρίψη μολότοφ, για παράδειγμα, δεν θα περιλαμβάνεται στα παιγνίδια που προτείνονται στα σχολιαρόπαιδα για αθλοπαιδιές. Μάλλον θα οδηγεί σε ένα σύστημα σωφρονισμού, έτσι ώστε οι παραβάτες να έχουν μία αίσθηση των επιλογών που θα έχουν σε αυτό τον κόσμο: Μέσα ή έξω από την φυλακή.

Ο Ρουβίκωνας και άλλες αναρχικές ομάδες αριθμούν σήμερα εκατοντάδες μέλη που μάλιστα είναι σε θέση να κάνουν «καταδρομικές επιθέσεις». Κι αυτό σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών. Σαν να λέμε, δηλαδή, ότι ομάδες κομάντος είναι έτοιμες ανά πάσα ώρα και στιγμή να αναλάβουν δράση προς εκπλήρωση του ονείρου της επανάστασης. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για σαχλαμάρες, αν δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι κάποιοι εκ των «επαναστατών» έχουν εκπαιδευτεί στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας. Κι αν δεν είχαμε μαρτυρίες ότι στο αυτόνομο κράτος των Εξαρχείων κυκλοφορούν ομάδες με Καλάσνικοφ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλα αυτά είναι υπερβολές διαφόρων «συντηρητικών κύκλων».

Όταν όμως οι «καταδρομικές ομάδες» έχουν την ευκολία να φτάνουν έξω από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, τότε τα πράγματα δεν είναι καλά. Η σημερινή κυβέρνηση τους «νταντεύει», με αποτέλεσμα αυτές οι ομάδες των «παιδιών» να έχουν ισχυροποιηθεί αισθητά. Είναι μία κατάσταση που οδηγεί μοιραία σε επικίνδυνες καταστάσεις. Η Δημοκρατία δεν μπορεί να ανεχτεί πολιτοφύλακες στα Εξάρχεια και καταδρομικές επιδρομές χουλιγκάνων της «επανάστασης». Ο κ. Τσίπρας τα ανέχεται. Και γι'' αυτό και είναι απόλυτα υπεύθυνος. Όχι μόνο για την σημερινή κατάσταση. Αλλά και για τις συνθήκες ανωμαλίας που αυτή διαμορφώνει για το μέλλον.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα