Σίγουρα δεν είναι ηλίθιοι!

Σίγουρα δεν είναι ηλίθιοι!

Μέρες τώρα, κύριε Πρόεδρε, με προβληματίζει αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας, ότι πρώτα θα έρθουν οι αυξήσεις στους μισθούς και ύστερα η ανάπτυξη. Δεν ξέρω, πλέον, αν αυτό το πιστεύει πράγματι ο κ. Τσίπρας ή αποφάσισε πάλι να πουλήσει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει με τον κ. Τσίπρα, αυτό που θα πρέπει να σας (μας) απασχολήσει είναι αυτό που συμβαίνει με τον ελληνικό λαό. Το γεγονός, δηλαδή, ότι τέτοιου είδους μηνύματα περνάνε πολύ περισσότερο από εκείνα περί ανάπτυξης και αύξησης των θέσεων εργασίας.

Αυτό που προσπαθώ να πω, κύριε Πρόεδρε, είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ οι άνθρωποι δεν είναι ηλίθιοι! Είναι το μόνο σίγουρο. Ξέρουν πού απευθύνονται και κάνουν αυτή τη δουλειά πολύ πετυχημένα.

Εμείς οι φιλελεύθεροι αντιμετωπίζουμε συνήθως αυτά τα περιστατικά με την υπεροψία εκείνου που έχει πάντα δίκιο. Λέμε δηλαδή: «Είδες τι βλακείες λέει ο Αλέξης; Ο λαός θα το καταλάβει, αφού το καταλαβαίνουμε κι εμείς». Και μετά ανοίγει η κάλπη και βγαίνει ένα ποσοστό 31 κόμμα κάτι τοις εκατό και νιώθουμε το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια μας.

Αντίθετα, οι «άλλοι» έχουν μελετήσει καλύτερα το ακροατήριο. Αποδεικνύεται στο τέλος ότι αυτά που εμείς θεωρούμε ανόητα, αυτοί που τα έχουν εκστομίσει έχουν μελετήσει τι θα τους αποφέρουν. Είναι καλύτεροι από εμάς σε αυτό. Επειδή δεν δίνουμε τη δέουσα σημασία, επειδή τα ξέρουμε όλα, επειδή απαξιούμε να ασχοληθούμε με τις ανάγκες ενός κοινού που θεωρούμε ότι δεν έχει τις ίδιες εμπειρίες με εμάς.

Θέλω, κύριε Πρόεδρε, να σας θυμίσω πόσο σοκαριστικό ήταν το γεγονός ότι «πέρασε» η προπαγάνδα των υπογείων της Κουμουνδούρου, ότι εσείς θα επιδιώκατε να βάλετε τους ανθρώπους να εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα. Ήταν εμφανώς ένα από τα fake news που χρησιμοποίησε η Αριστερά στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο του 2019. Αλλά για ποιον ήταν τελικά δεδομένο ότι επρόκειτο για fake news; Για όσους καταλάβαιναν τι ακριβώς λέγατε. Εκείνοι που αποφάσισαν να διαστρεβλώσουν το νόημα των δηλώσεών σας ήξεραν τι θέλατε να πείτε. Ήξεραν όμως και ότι ο περισσότερος κόσμος θα πίστευε αυτό που θα του σέρβιραν!

Εκείνες τις ημέρες, λοιπόν, σε όποιο μαγαζί έμπαινα άκουγα την ίδια συζήτηση: «Ο Μητσοτάκης θα μας βάλει να δουλεύουμε επτά ημέρες την εβδομάδα». Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία, ότι ο περισσότερος κόσμος υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα ότι πρώτα αυξάνονται οι μισθοί και έπειτα έρχεται η ανάπτυξη. Εμείς που έχουμε μεγαλώσει στις αγορές μπορεί όλα αυτά να τα θεωρούμε ανοησίες. Ας κάνουμε όμως τον κόπο να μιλήσουμε με τους ανθρώπους. Δεν είμαστε μόνον εμείς κανονικοί άνθρωποι. Και οι άλλοι, για τους οποίους συζητάμε, είναι επίσης κανονικοί άνθρωποι. Ας κατεβούμε, λοιπόν, από το καλάμι του παντογνώστη κι ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει στον πλανήτη μας.

Ξέρω! Θα ζητήσετε πρόταση. Όχι μόνο τη διαπίστωση, αλλά και τη λύση στο πρόβλημα. Νομίζω ότι η προσπάθεια της διάδοσης των ιδεών του φιλελεύθερου χώρου θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν. Αυτό που ξεκίνησε ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ θα πρέπει να συνεχιστεί. Να προσπαθήσετε να βγάλετε νέα πολιτικά στελέχη και να εξηγήσετε στον κόσμο ποια είναι η αλήθεια. Διαφώτιση το λέγαμε παλιά στην ΚΝΕ. Το έκλεψε μετά το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και δείτε τι συνέβη! Αυτοί κυβερνούσαν και η Κεντροδεξιά αναζητούσε κάθε φορά τους λόγους της ήττας.

Φυλλάδια, άρθρα, βίντεο στο YouΤube, συνέδρια, ημερίδες. Θα είναι μεγάλα τα οφέλη σας, κύριε Πρόεδρε, από την καταπολέμηση του οικονομικού αναλφαβητισμού. Επειδή ακριβώς σας είναι δύσκολο να ακολουθήσετε τον Αλέξη Τσίπρα στα ψέματά του, κάντε αυτό που ξέρετε καλύτερα. Πείτε την αλήθεια!

Βάλτε μαθήματα στα σχολεία, αφιερώστε χρόνο για να εξηγήσετε με απλά λόγια προς όλους γιατί αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς. Μπορείτε, κύριε Πρόεδρε, να βγείτε σε ένα κανάλι και να εξηγήσετε τι ακριβώς είπε ο κ. Τσίπρας. Να μιλήσετε με παραδείγματα. Να αναγκάσετε τον κ. Τσίπρα να απολογηθεί για τα ψέματά του. Υπάρχει οικονομικός αναλφαβητισμός. Αυτό είναι αναμφισβήτητο. Αλλά οι πολίτες δεν ξέρουν. Δεν είναι κι αυτοί ηλίθιοι. Αν κάποιος έχει την υπομονή να τους εξηγήσει, θα καταλάβουν…

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]

Στηρίζουμε τον Κυριάκο, ελέγχουμε την εξουσία. Εμένα μου αρέσει αυτό. Άλλοι στήριζαν την αλλαγή, εμείς τον Κυριάκο! Ξέρω, θα είμαστε και δυσάρεστοι. Και η εξουσία δεν είναι φίλη με τους δυσάρεστους. Αλλά δεν ψάχνουμε φίλους. Ανθρώπους να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις αναζητούμε...

Όσοι θέλετε να το διαβάσετε νωρίτερα στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί το πρωί στα περίπτερα.