Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019, 01:02

Bίβιαν Ευθυμιοπούλου
-A +A

Σφυροκόπημα από τ' αριστερά

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019, 01:02
Σφυροκόπημα από τ' αριστερά

Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Για να συρρικνωθεί εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε βαθμό που να μην λειτουργεί ως απόλυτος ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων στο μέλλον, πρέπει να σφυροκοπηθεί ανελέητα από τ'αριστερά. Από τη φιλελεύθερη και συντηρητική δεξιά δέχεται εδώ και πολύ καιρό ανελέητη επίθεση, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξελιχθεί σε πρόβλημα του ευρύτερου κεντροαριστερού-αριστερού χώρου και ως τέτοιο πρέπει να το διαχειριστεί πλέον ο συγκεκριμένος χώρος.

Στα μάτια μας αυτή η παρατήρηση είναι οφθαλμοφανής, στοιχειώδης για όσους γνωρίζουν πως λειτουργεί η αυξομείωση της επιρροής των δυνάμεων στους πολιτικούς χώρους. Όμως, εκτός από το ΚΚΕ κανείς άλλος δεν δείχνει να το έχει αντιληφθεί.

Βέβαια, η αντιπολίτευση απαιτεί σκληρή δουλειά. Η πολιτική εν γένει είναι κατά 70% σκληρή δουλειά και μόλις κατά 30% «έμπνευση» και στρατηγική. Αντίθετα απ' ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι η πολιτική δεν παράγεται μέσα από ατέρμονες συσκέψεις σε γραφεία, καφετέριες και τσιπουράδικα. Δεν είναι υψηλή φιλοσοφία η πολιτική αλλά σκληρή, χειρωνακτική δουλειά. Δεν είναι δύσκολο να βγουν τα μηνύματα και να αποφασιστούν οι τακτικές. Δύσκολο είναι να γίνουν πολιτικός λόγος που θα «πακεταριστεί» ανά ειδικό κενό και μετά θα διοχετευθεί στα διάφορα κανάλια επικοινωνίας. Θυμηθείτε το μύθο του Αισώπου, τη «Συνέλευση των Ποντικών». Σίγουρα ήταν καλή η ιδέα τα ποντίκια να κρεμάσουν το κουδούνι στο γάτο ώστε να καταλαβαίνουν πότε τα πλησιάζει. Έλα όμως που αποδείχθηκε ότι το δύσκολο ήταν να βρεθεί αυτός που θα κρεμούσε στο γάτο το κουδούνι..

Γραμμή παραγωγής σε βιοτεχνία είναι η επικοινωνία γιαυτό και στην κεντροαριστερά, ένα χώρο που αναλίσκεται σε συζητήσεις έχουν τόσο μεγάλη δυσκολία να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της και εξαντλούνται σε «ευκολάκια» και λεκτικά πυροτεχνήματα κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο και να το θέλει, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συγκεντρώσει το 70% των ψήφων. Δεν είναι δυνατόν να κάνει όλη τη δουλειά ο χώρος που εκτείνεται «στα δεξιά του κέντρου».

Ο Σύριζα έχει γίνει προσβλητικός πρωτίστως για την αριστερά. Έχει απαξιώσει κάθε αριστερό σύμβολο. Ακόμα και την ιστορία του συγκεκριμένου χώρου έχει εξαντλήσει ως καύσιμο στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην εξουσία παρέα με τον ακροδεξιό του εταίρο.

Όσοι έντιμοι και αξιοπρεπείς αριστεροί ενδιαφέρονται για τον χώρο τους, ας σταματήσουν να κοιτάνε προς τα δεξιά αξιώνοντας από τη Νέα Δημοκρατία να αρνηθεί τον εαυτό της ώστε εκείνοι να ψελλίσουν στη συνέχεια δυο λογάκια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόθεση της χώρου στ'αριστερά του Κέντρου. Όποιος ενδιαφέρεται για το μέλλον του ας αναλάβει δράση. Έστω και τώρα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα