Πρώτα το MEGA, μετά ο ΣΚΑΪ, χθες (πάλι) η Athens Voice. Αύριο ποιος;

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2019, 08:27
-A +A
Πρώτα το MEGA, μετά ο ΣΚΑΪ, χθες (πάλι) η Athens Voice. Αύριο ποιος;

Του Βασίλη Γεώργα

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι πάντα ένας εύκολος στόχος για τους τρομοκράτες και τους εχθρούς της ελευθερίας του λόγου. Οι δημοσιογράφοι έχουν για «όπλο» τους την πένα με την οποία καταγράφουν το ρεπορτάζ ή τις απόψεις τους, οι εχθροί της ελεύθερης γνώμης έχουν ένα καλάσνικοφ, ένα ολμοβόλο ή τις μολότοφ και τις βαριοπούλες για να σκοτώνουν, να τρομοκρατούν και να καταστρέφουν όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους. Οι εργαζόμενοι στην Athens Voice έζησαν για μια ακόμη φορά στο πετσί τους τον ολοκληρωτισμό των πληρωμένων trolls και στη συνέχεια τον φασισμό των δυνητικών εκτελεστών, χωρίς να αισθανθούν ούτε στιγμή ότι η Δημοκρατία λειτουργεί υπέρ τους και είναι ικανή να προστατεύσει το δημοσιογραφικό τους λειτούργημα και κυρίως και την ίδια τους τη ζωή. Το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απουσίαζε επιδεικτικά...

Στα χρόνια της μεταπολίτευση βιώσαμε αναρίθμητες τραγωδίες στη δημοσιογραφία που παρά τα λάθη της, εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας μας.

Εμβληματικές φυσιογνωμίες του Τύπου όπως ο Νίκος Μομφεράτος της Απογευματινής το 1985 και τέσσερα χρόνια αργότερα ο Παύλος Μπακογιάννης ως βουλευτής, πλήρωσαν με τη ζωή τους το δικαίωμα τους στην ελευθερία του λόγου και προστέθηκαν ως κρίκοι στην αλυσίδα των 21 δολοφονημένων της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Το 1995 ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel έγινε επίσης στόχος δύο ρουκετών από την ίδια οργάνωση χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε νεκρούς.

Στον 21ο αιώνα, οι στόχοι της νέου τύπου, «εξιδανικευμένης» τρομοκρατίας παραμένουν ίδιοι. Τον Δεκέμβριο του 2018 τρομοκράτες της ομάδας «Λαϊκών Αγωνιστών» τοποθέτησαν 10 κιλά εκρηκτικής ύλης στον ΣΚΑΪ και στην εφημερίδα Καθημερινή. Ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές αλλά ήταν θέμα τύχης ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Μετά εμφανίστηκαν οι «αντιεξουσιαστικές ομάδες» όπως η «Αναρχική Ομάδα Αντικαπιταλιστικής Δράσης» και ο Ρουβίκωνας που με τις «παρεμβάσεις» τους σταδιακά αναβαθμίστηκαν σε κανονικές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Τύπου.

Η free press εφημερίδα και το διαδικτυακό portal της Athens Voice την πρώτη φορά (2014) κάηκαν επειδή το φασιστικό «2ο γραφείο» των τάχα «αναρχικών», δεν ενέκρινε την φιλοευρωπαϊκή γραμμή της εφημερίδας. Την δεύτερη γέμισε απειλητικά τρικάκια και συνθήματα, και την τρίτη -χθες- έγινε γυαλιά καρφιά από τους Ρουβίκωνες μπροστά στα έντρομα μάτια εργαζομένων και περαστικών.

Η ΕΣΗΕΑ που υποτίθεται αποτελεί το συνδικαλιστικό όργανο των ανθρώπων που επιτελούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα, πρώτα έψεξε την διεύθυνση της εφημερίδας για το δημοσίευμά της που προκάλεσε γενική κατακραυγή, και μόνο αφότου η εφημερίδα κινδύνεψε να καεί για δεύτερη φορά εξέδωσε μια ανακοίνωση καταδίκης στην απαράδεκτη λογική του «ναι μεν αλλά…». Το ίδιο συνέβη και με εκατοντάδες σχόλια που γέμισαν το διαδίκτυο στη λογική του «τα θελαν και τα παθαν».

Σε πλήρη συντονισμό τα media που στηρίζονται και υποστηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους χώρους των «μπαχαλάκηδων», εξακολούθησαν ακόμη και μετά την φασιστική επίθεση του Ρουβίκωνα να χυδαιολογούν απέναντι στην Athens Voice, τον διευθυντή Φώτη Γεωργελέ και τους εργαζόμενούς του μέσου ενημέρωσης, δικαιολογώντας τη βία που ασκήθηκε ως μια φυσιολογική εξέλιξη.

Τα εκ των υστέρων σχόλια, ωχριούν, ωστόσο μπροστά σε εκείνα που έγιναν εκ των προτέρων και –ποιος ξέρει- μπορεί να έπαιξαν τον ρόλο τους ώστε οι Ρουβίκωνες και οποιοσδήποτε άλλος κατευθυνόμενος «καλοθελητής» να αποφάσισε να εξαπολύσει το μένος του κατά της εφημερίδας Athens Voice.

Η δυναμική των συμπτώσεων είναι πάντως πρωτοφανής.

Ο «μετριοπαθής» ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε επί λέξει πως «Η χυδαία, ρατσιστική ανάρτηση της Athens Voice βρωμάει κτηνωδία και απανθρωπιά! Αυτό δεν είναι «σχολιασμός με κριτική άποψη και χιούμορ», όπως ισχυρίζεται αυτάρεσκα το site. Είναι ωμός και κτηνώδης ρατσισμός και φασισμός! Αυτό είναι το «νέο» που φέρνει η ΝΔ»;

Χθες στις 17.11 το απόγευμα -λίγες ώρες μετά την πρώτη επίθεση στην Athens Voice και λίγα λεπτά πριν την επόμενη- ο «συνήθης ύποπτος» δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών και του e tetradio Δ. Κανελλόπουλος τον οποίο οι 100 και πλέον συνάδελφοί του στην συνεταιριστική εφημερίδα έχουν αναγορεύσει σε port parole τους, χωρίς να αντιδρούν για τις ακρότητες με τους οποίους χρεώνει ολόκληρο το συνεταιριστικό εγχείρημα, έγραψε ένα σχόλιο στο σάιτ της Εφημερίδας των Συντακτών για να δείξει ότι η Athens Voice αποτελεί φερέφωνο του Μητσοτάκη και της ΝΔ. 

Λίγη ώρα μετά η Athens Voice δεχόταν επίθεση σε τσεκούρια, λοστούς και ρόπαλα, από τους θρασύδειλους «αντιεξουσιαστές» του Ρουβίκωνα. Σατανική σύμπτωση, αλλά πάντως σύμπτωση και μόνο.

Δυστυχώς παρά τα όσα έχουν μεσολαβήσει, ένα μέρος της ίδιας της σημερινής «αστικής δημοσιογραφίας», παραμένει υποστηρικτής στο πλευρό μπαχαλάκηδων, των κάθε λογής «αντιεξουσιαστών», ακόμη και ανθρώπων που φλερτάρουν με την τρομοκρατία και θα μπορούσαν από ένα λάθος να μετατραπούν σε στυγνούς δολοφόνους. Στηρίζει, γαλουχεί και εν τέλει λειτουργεί έμμεσα αλλά σαφώς, ως εντολοδόχος επιθέσεων κατά του Τύπου και των εργαζομένων του.

Χθες ήταν το Mega, ο ΣΚΑΪ, και η Athens Voice. Αύριο ποιος έχει σειρά;

Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει πριν η επόμενη ενέργεια είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Κάθε έκφραση βίας, κάθε ολοκληρωτισμός, είναι απειλή όχι μόνο για την Δημοκρατία και την ελεύθερη δημοσιογραφία, αλλά για την ίδια τη ζωή όλων μας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 29/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα